Hopp direkte til innhold
Hjertekampen
Kjøttboller i tomatsaus
Foto: Jason Leung, Unsplash.com

Kjøttboller i tomatsaus

Tid 30 minutter  Porsjoner 4 porsjoner

Kjøttboller

Ingredienser kjøttboller

  • 400 g karbonadedeig
  • ½–1 chili
  • ½ løk, finhakket
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 egg
  • 1–2 ss hvetemel
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • 1 ss olje

Tilberedning kjøttboller

Finhakk chili, hvitløk og løk.

Ha alle ingrediensene i en bolle og bland sammen ved hjelp av hendene. Bruk engangshansker.

Form små boller av deigen. Bruk to skjeer eller ta vann på hendene – det gjør det lettere å forme dem.

Stek på middels varme i en stekepanne til kjøttbollene er gjennomstekte.

Tomatsaus

Ingredienser

  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 løk, finhakket
  • ½ chili, finhakket
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • ½ paprika, hakket
  • ¼ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • 1 ts sukker
  • 1 ss olje

Tilberedning tomatsaus

Surr løk, paprika, hvitløk og chili i olje.

Tilsett tomater, salt og pepper og kok i minst 10–15 minutter.

Smak til med sukker.

Bruk stavmikser for å gjøre sausen glatt og fyldig dersom du ønsker det. 

Tilsett kjøttbollene og server.