Kjøttboller i tomatsaus
30 minutter
4 porsjoner
Kjøttboller
Ingredienser kjøttboller
- 400 g karbonadedeig
- ½–1 chili
- ½ løk, finhakket
- 1 fedd hvitløk
- 1 egg
- 1–2 ss hvetemel
- ½ ts salt
- ¼ ts pepper
- 1 ss olje
Tilberedning kjøttboller
Finhakk chili, hvitløk og løk.
Ha alle ingrediensene i en bolle og bland sammen ved hjelp av hendene. Bruk engangshansker.
Form små boller av deigen. Bruk to skjeer eller ta vann på hendene – det gjør det lettere å forme dem.
Stek på middels varme i en stekepanne til kjøttbollene er gjennomstekte.
Tomatsaus
Ingredienser
- 1 boks hakkede tomater
- 1 løk, finhakket
- ½ chili, finhakket
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- ½ paprika, hakket
- ¼ ts salt
- ¼ ts pepper
- 1 ts sukker
- 1 ss olje
Tilberedning tomatsaus
Surr løk, paprika, hvitløk og chili i olje.
Tilsett tomater, salt og pepper og kok i minst 10–15 minutter.
Smak til med sukker.
Bruk stavmikser for å gjøre sausen glatt og fyldig dersom du ønsker det.
Tilsett kjøttbollene og server.