Hopp direkte til innhold
Hjertekampen
Rød linsesuppe
Foto: Shutterstock

Linsesuppe

Linsesuppe er en suppe basert på linser, det kan være vegetarisk eller inkludere kjøtt, og en kan bruke brune, røde, gule, grønne eller svarte linser, med eller uten skall. Linser brukes mye i hele Europa, Latin-Amerika og Midt-Østen.

Tid 30 minutter Porsjoner 4 porsjoner

Ingredienser

  • 1 stor løk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ts gurkemeie
  • ½–1 ts karri
  • ½–1 ts cayennepepper
  • 1 liter vann
  • 2 hønsebuljongterninger
  • 100 g tørre røde linser eller 1–2 bokser hermetiske røde linser
  • 1 boks hakkede tomater
  • Hakket persille eller koriander
  • 3–4 ss olje
  • Gjerne litt lett matfløte eller ekstra lettrømme

Tilberedning

Fres løk og hvitløk i litt olje ca. 1 minutt og tilsett krydder.

Tilsett vann og resten av ingrediensene.

La det koke opp. Legg på lokk og la suppen surre på svak varme i 20-30 min. 

Smak til med krydder og lett matfløte, og server suppen med et persilledryss eller koriander.