Hopp direkte til innhold
Hjertekampen
Erter og gulr√łtter

Marokkansk erte- og grønnsaksgryte

Tid 5 minutter  Porsjoner 4 porsjoner

Ingredienser

  • 2 ss olje
  • 1 stor løk, finhakket
  • 3 fedd hvitløk, finhakket eller presset
  • 2 gulrøtter, i skiver
  • 1 squash, i kvarte skiver
  • 1 rød paprika, hakket
  • 1 boks hermetiske kikerter 
  • 1 dl rosiner
  • 1 buljongterning
  • 1 ts spiskummen
  • ¼ ts chilipulver 
  • 1 boks hakkede tomater

Tilberedning

Surr løken i olje i noen minutter. Ha i hvitløk og surr litt til. 

Ha i gulrøtter, squash og paprika og surr til gulrøttene begynner å bli myke, 5–10 minutter. 

Tilsett kikerter, rosiner, buljongterning, krydder og tomater.

La retten koke ytterligere cirka 10 minutter. Smak til med krydder og litt sukker.