KAL-klinikken

Hopp direkte til innhold
Foto: Paul Paiewonsky©2016

Om oss

Feirer 25 år med spesialister innen luftveissykdommer og allergi

KAL-klinikken på Ullevål stadion er et medisinsk spesialistsenter med offentlig og private helsetjenester. I 1993 startet KAL-klinikken med lunge- og barnelege. Siden dette har vi kunnet tilby utredning og behandling av astma, allergi og luftveissykdommer.

Virksomheten på KAL kjennetegnes av tverrfaglig samarbeid mellom ulike helseprofesjoner med utredning og behandling av pasienters ulike utfordringer.

Vår målsetting er å være ledende innen utredning og behandling på tvers av profesjonene og kunne levere våre tjenester av høyeste kvalitet i en omsorgsfull atmosfære for pasientene. Hos oss tar vi imot både barn og voksne.

KAL- Kardiologi, Allergologi og Luftveissykdommer

Navnet KAL står for Kardiologi, Allergologi og Luftveissykdommer. Fra tidligere var vi organisert med hjertelege, barnelege og lungelege. Med tiden har det vist seg å være ideelt for pasientene at vi også kan tilby et ytterligere spekter av relaterte helseprofesjoner. Slik har vi også tilbud til utredning av øre-nese-hals-lege, og hudlege. Dersom det viser seg at man trenger hjelp til utredning av øvre luftveier i stedet for nedre luftveier kan vår øre-nese-hals-lege da utrede videre opp fra svelget, mot bihuler og polypp problematikk. Som en forlengelse av allergi og atopi kan vår hudlege blant annet utrede og behandle eksem og elveblest. Dette har vært til nytte for pasientene, da de kan få en helhetlig utredning på tvers av fagene.

Maskinpark med utstyr på nivå med universitetssykehusene

Ved utredning av luftveisproblematikk, vil det bli gjort en del lungefunksjonstester. Vi setter kvalitet i fokus, og har derfor sørget for at vi bruker det nyeste og beste tekniske utstyret på nasjonalt og internasjonalt nivå. Dette er noe som har stått høyt i kurs gjennom hele KAL sin historie, og vil være et satsningsområde også i fremtiden.

Tjenester innen offentlig sektor, privat sektor og med helseforsikring

Offentlig sektor: Med henvisning

KAL-klinikken har for tiden to lungeleger og en barnelege med offentlig tilskudd. Dette betyr at pasientene kan sende en henvisning enten direkte fra fastlege eller per post. Ved besøket betaler man kun en egenandel innenfor frikort-grensen. Noe kostnad vil kunne tilkomme for materiell til bruk i testene. Vi opplever for tiden stor pågang til våre offentlige spesialister, så det vil kunne være en del ventetid før man får time. Dersom du har fått tildelt time kan du ringe og be om avbestilte timer.

Privat sektor: Uten henvisning

KAL-klinikken har for tiden to lungeleger, en hjertelege, en øre-nese-hals-lege og en hudlege tilgjengelig for konsultasjoner. Her trenger du ikke henvisning for å bestille time. Ved besøket vil man betale for timen og testene privat. Det er for tiden kort eller ingen ventetid før du får time.

Med helseforsikring:

Med godkjenning fra ditt forsikringsselskap og henvisning fra lege, kan du få time innen kort tid, gjerne innen noen dager.
Vi ber om at du snakker med ditt forsikringsselskap før du kontakter oss, slik at de kan godkjenne konsultasjon hos spesialist. Kommer du via helseforsikring vil du ikke belastes for utredning og behandling ved KAL-klinikken.

Kompetent, trygg og omsorgsfull hjelp til hver eneste pasient

KAL-klinikken er ledende på faglig kompetanse med høyt utdannede testpersonell og legespesialister med lang erfaring fra både sykehus og privat praksis. Alle våre medarbeidere er utdannet som enten sykepleiere eller idrettspedagoger, flere med mastergrad innen trening og helse. Vi er tilgjengelige for spørsmål både før og etter konsultasjon.

Tilbakemeldingene vi får er ofte belyst med at pasientene føler seg godt ivaretatt og at de ved besøket ved KAL-klinikken opplever en hyggelig, rolig og omsorgsfull atmosfære.

Kontakt oss

Telefon: 22 02 68 10

Telefontider: mandag - fredag kl. 08.30 - 12.00

E-post: kontaktskjema

Vi svarer så fort vi kan innenfor våre åpningstider.

Helseforsikring? Telefon: 917 13 917.

(Det må være opprettet sak hos ditt forsikringsselskap før du bestiller time.)

Adresse: Ullevaal Stadion, Sognsveien 75, oppgang F, 0855 Oslo

Inngang på kortsiden av stadion (mot Tåsen), ved Thon Hotell og Eplehuset.