KAL-klinikken

Hopp direkte til innhold
Foto: Paul Paiewonsky©2016

Lungeutredning

Vi har erfarne lungeleger som tilbyr grundig utredning og behandling av dine lunge- og luftveisplager. De utreder og behandler astma, KOLS og andre luftveisplager.

Vi har toppmoderne utstyr og du får en detaljert og trygg oppfølging tilpasset dine problemer.

Vi har kort ventetid, og du trenger ikke henvisning for time. Våre leger kan henvise deg videre til sykehus ved behov.

Tilbys ved

Fra kr 1 250,- I tillegg egen pris for tester. Bestill time

Ved første konsultasjon utføres en rekke pustetester for å kartlegge din lungefunksjon. Resultatene fra testene gir legen mulighet til riktig diagnostisering og behandling av plagene dine.

Om videre utredning er nødvendig vil det bli satt opp videre testing. Hvis du bruker medisiner, ta med disse til første konsultasjon. Hvis du har tatt røntgen av brystkassen, ta med dette.

Symptomer på lunge- og luftveissykdommer

  • Tung pust ved anstrengelser
  • Tung pust i hvile eller om natten
  • Piping og tetthet i brystet
  • Hoste med slim over tid
  • Tørrhoste over tid
  • Reaksjon på sterke lukter, røyk og parfyme
  • Reaksjon på kulde eller fuktig vær

Vi tilbyr

Måling av nitrogenoksid (FENO): måler en eventuell inflammasjon i luftveiene som kan være en indikasjon på ubehandlet astma.

Spirometri: enkel pusteundersøkelse for kartlegging av lungefunksjon. Lungevolum: ved hjelp av en helkroppspletysmografiboks kartlegger vi lungevolum som kan være til hjelp i diagnostisering av redusert lungefunksjon.

Diffusjonskapasitet: måler utveksling av gass fra lungene over i blodet. Brukes for eksempel til å gradere emfysem.

Allergitest: vi utfører allergitest mot hest, hund, katt, kanin, bjørk, timotei (gress), burot, muggsopp, midd og latex. Dette gjøres med en prikktest. Denne utføres ved at allergenet prikkes inn i det øverste hudlaget med en lansett. Det leses av etter 10 minutter.

Anstrengelsestest på tredemølle: undersøker mulig anstrengelsesutløst astma. Vi ønsker å provosere luftveiene ved hjelp av løp på tredemølle, det blåses spirometri før og etter løpingen.

Provokasjonstest med metakolin: måler grad av irritabilitet i luftveien. Foregår ved å blåse spirometri og puste inn et provoserende stoff kalt metakolin annenhver gang.

Provokasjonstest med kulde: undersøker hvordan luftveiene reagerer på anstrengelse i kulde. Vi provoserer luftveiene ved at du puster inn kald luft under løping på tredemølle. Det blåses spirometri før og etter løpingen.

Kontakt oss

Telefon: 22 02 68 10

Telefontider: mandag - fredag kl. 08.30 - 12.00

E-post: post@kal-klinikken.no

Vi svarer så fort vi kan innenfor våre åpningstider.

Skal du til oss for behandling?

For at du som skal få maksimalt ut av besøket her på KAL-klinikken, har vi laget en oversikt over informasjon som er nyttig, før, under og etter besøket hos oss.