Hopp direkte til innhold

I LHL jobber vi for å minske sjansen for at du blir syk, og at det skal gå bra dersom du blir det.

75 år for bedre folkehelse

Kombinasjonen av 250 lokallag, klinikker og sykehusdrift gir LHL en unik mulighet til å følge opp pasienter og pårørende før, under og etter behandling.

Gjennom forskning, politisk påvirkning, folkeopplysning, profesjonell behandling og tett oppfølging har LHL siden 1943 bidratt til å gi folk et bedre liv. LHL har også forsterket sin rolle og posisjon innen hjerneslag, astma og allergi.

Les om vår historie

Visste du at LHL...

 • Samarbeider med Frisklivssentraler over hele landet, slik at mange får gleden av å delta i sosiale aktiviteter, møter og lavterskeltrening i regi av LHLs lokallag.
 • Tilbyr likemannstjenester på sykehus eller lokallag for dem som har behov for å snakke med andre som har vært i eller er i samme situasjon, lurer på hvordan andre taklet den første tiden med sykdom eller grubler på hvordan hverdagen med sykdom vil fortone seg.
 • Har over 500 ulike trimaktiviteter, og ukentlig er mellom 8.000-10.00 medlemmer aktive i regi av LHL.
 • Har laget fire forskjellige trimprogrammer til musikk "Fysisk aktivitet nivå 1, 2, 3 og "Vanntrim". De ulike nivåene gjenspeiler hvem de passer for.
 • Har utviklet egne triminstruktørkurs som du kan delta på - en kombinasjon av teori og praksis, hvor det i tillegg til grundig opplæring i et treningsprogram blir forelest i temaene: likemannsarbeid i LHL, fysisk aktivitet og helse samt det å stå i instruktørrollen.
Tren med oss

Trenger du hjelp?

 • Snakk med helsefaglig rådgiver på områdene hjerte- og karsykdom, lungesykdom, hjerneslag, allergi, eksem, matallergi eller inneklima
  Snakk med helsefaglig rådgiver på områdene hjerte- og karsykdom, lungesykdom, hjerneslag, allergi, eksem, matallergi eller inneklima
 • Send inn spørsmål til Spør eksperten. Her kan du stille spørsmål - helt anonymt - til LHLs eksperter
  Send inn spørsmål til Spør eksperten. Her kan du stille spørsmål - helt anonymt - til LHLs eksperter
 • Har du spørsmål om utredning, behandling og rehabilitering? Kontakt en av våre klinikker
  Har du spørsmål om utredning, behandling og rehabilitering? Kontakt en av våre klinikker
Ta kontakt med oss her

Sjekk deg selv

LHL har samlet ulike tester som kan hjelpe deg å vurdere om du har kols uten å vite det, sjekke din astmakontroll eller hvordan du kan avdekke om du har uregelmessig pul og oppdage hjerteflimmer.

I tilfelle testene gir deg en indikasjon, anbefaler vi at du tar kontakt med legen din for å få en grundigere vurdering.

Ta testen

Oppdag kols tidlig. Mer enn 300 000 i Norge har kols uten å vite det. Test om du er i faresonen. Ta kolstesten her

Sjekk din astmakontroll. Astma-kontrolltest er en enkel test som kan hjelpe deg å vurdere hvor god kontroll du har på din astma. Sjekk din astmakontroll - ta astma-kontroll testen

Kjenn pulsen - reduser risikoen for slag. En av måtene å oppdage og forebygge hjerteflimmer på, er å avdekke om du har uregelmessig puls. Lær hvordan du kan kontrollere pulsen og forebygge slag. Les mer og se filmen

Få mer informasjon - abonner på nyhetsbrev

Ved å registrere din e-post samtykker du til at LHL kan sende deg nyhetsbrev med informasjon. Vi bruker ikke din e-postadresse til noe annet enn dette.Velg ditt abonnement

Hjerte- og lungehelse
LHL Astma og allergi
LHL Hjerneslag