LHL

Hopp direkte til innhold

Støtt vårt viktige arbeid
- mot Covid-19

Gi en julegave som redder liv!

LHL ble etablert i 1943 i kampen mot tuberkulose. LHL er bredt og dypt engasjert i arbeidet med å forebygge, behandle og informere befolkningen. Vi skal også vinne kampen mot koronaviruset.

LHL viser vei

Da pandemien kom til Norge, tok det oss bare 48 timer å bygge en isolasjonspost for Covid-19 pasienter ved LHL-sykehuset på Gardermoen.

Landsforeningen for hjerte- og lungesyke (LHL) har gått foran og startet opp rehabiliteringstilbud for koronapasienter slik at disse kan komme raskere tilbake til hverdagen og tilbake i jobb.

Et bedre liv

Først og fremst er vi der for våre medmennesker med individuell oppfølging, slik at hver og en skal bli frisk og unngå varig nedsatt lunge- og/eller hjertefunksjon. 

Målet vårt er alltid å hjelpe flere; hjerte- og lungesyke, slagpasienter, mennesker som kjemper for å bli helt friske igjen etter Covid-19 og pårørende.

Sammen skal vi komme gjennom denne krevende tiden.

Gi en julegave i dag!

Ved å gi 250 kr til vårt arbeid vil det utgjøre en stor forskjell for hjerte- og lungesyke, slagrammede, koronapasienter og deres pårørende i en allerede krevende tid.

Du kan selvsagt støtte oss med et annet beløp – vi er takknemlige for alle gaver.

Gi din gave via Vipps eller ved å betale med kort.

Støtt oss via Vipps

Du kan støtte oss ved å vippse til 11009.

Oppgir du navn, adresse og telefonnummer er støtten fradragsberettiget.

 Du kan gi en gave til LHL direkte her (via sikker løsning hos deltager.no)

Gi en gave

Etter at jeg ble erklært frisk slet jeg med å gå opp trappa hjemme

Tom Rosenvinge, spirometri

Trening, tett oppfølging og effektmålinger ved LHL-sykehuset har blitt en del av hverdagen for Tom Rosenvinge (50)

9 dager i koma

For bare noen få måneder siden kunne Tom Rosenvinge (50) jogge 10–15 kilometer etter jobb på en hvilken som helst dag. Etter å ha blitt smittet av koronaviruset på skiferie i februar var han en av de første utenfor de såkalte risikogruppene som ble alvorlig syk og innlagt.

Han fikk intensiv behandling og lå 9 dager i koma før han våknet igjen. Etter at Rosenvinge ble erklært virusfri og "frisk" var han i elendig forfatning med sterkt redusert lungekapasitet.

Systematisk trening

Tom var den første pasienten som kom til behandling for Covid-19 ved LHL-sykehuset Gardermoen. Erfaringene Tom Rosenvinge og vi i LHL har gjort viser at det tar lang tid med systematisk trening før pasientene når et fysisk nivå med hjerte- og lungekapasitet på tilnærmet samme nivå som før sykdommen. Tom er ikke der ennå, men han er i alle fall 50 % tilbake i jobb sju måneder etter at ble virusfri.

LHL med Covid-19 interesseorganisasjon

I LHL har vi 77 års erfaring med å gå foran og vise vei i arbeidet for raskere og bedre behandling, og tilpasset rehabilitering, av mennesker som rammes av alvorlig hjerte- og lungesykdom og hjerneslag.

I år har vi tatt på oss et stort ansvar for å hjelpe koronapasienter med behandling og opptrening. I september 2020 opprettet vi derfor en egen interessegruppe for disse, LHL Covid-19.

Våre interessegrupper tilbyr et fellesskap for å utveksle erfaringer, gi hverandre støtte samt skaffe og spre informasjon. I interessegruppene møter alle en likeperson de kan snakke med.

Dette er noe av det LHL gjør

  • Vi har 250 lokallag rundt om i hele Norge, med trimtilbud, sosiale møteplasser, turtilbud.
    Vi har 250 lokallag rundt om i hele Norge, med trimtilbud, sosiale møteplasser, turtilbud.
  • Hver eneste uke organiserer LHL trimgrupper for 10 000 mennesker rundt om i landet.
    Hver eneste uke organiserer LHL trimgrupper for 10 000 mennesker rundt om i landet.
  • LHL kurser tidligere pasienter, slik at de kan stille opp for andre som er rammet av sykdom.
    LHL kurser tidligere pasienter, slik at de kan stille opp for andre som er rammet av sykdom.