Hopp direkte til innhold

En pult står tom i klasserommet

Ariel Helene ble bare 6 år gammel.

Ariel HeleneDet var ved juletider i 2018 at hele familien Barrera på Eidsvoll fikk influensa. Da de andre begynte å bli friske igjen, ble datteren Ariel brått dårligere.

Etter flere runder på legekontoret og legevakten, viser det seg at datteren har Sepsis, en livstruende tilstand der immunforsvarets reaksjon på en infeksjon fører til organsvikt. Det er veldig viktig at den oppdages og behandles raskt.

Ariel ligger bak i ambulansen. Marte må sitte foran. Datteren havner i koma og har flere hjertestans i ambulansen på vei til sykehuset.

Ariel Helene ble bare seks og et halvt år gammel.

Det har blitt stillere i huset. Savnet etter Ariel er ubeskrivelig. Den livlige blide, omsorgsfulle jenta som elsket å danse og som var så opptatt av at alle rundt seg hadde det bra.

Noe av det vanskeligste er at livet ikke stopper opp. Noen dager er veldig tunge. Det vanskeligste er høytider og på bursdagen hennes, sier mamma Marte.

Da Jorge og Marte Barrera mistet datteren Ariel Helene, startet Marte interessegruppen LHL Sepsis og Meningitt. Målet er å hjelpe andre i samme situasjon, bidra til økt kunnskap til helsepersonell og kanskje kunne forhindre at det samme skjer med noen andre.

Les mer om LHL Sepsis og Meningitt.

Ingen skal stå alene når sykdom rammer

Når noen vi er glad i blir alvorlig syk, berører det oss sterkt. Etter hvert melder det seg mange spørsmål og et behov for å snakke med andre som har vært eller er i samme situasjon.

Å dele erfaringer og opplevelser med andre i lignende situasjon er av stor betydning, både i gode tider og spesielt når livet byr på ekstra utfordringer.

LHL jobber iherdig for at de som er berørt av sykdom, enten som pasient eller pårørende skal kunne ha en plass å henvende seg for støtte, råd og fellesskap.

Det nærmer seg jul. En høytid som bringer med seg forventning, glede, fellesskap og gode opplevelser. Men for pårørende og etterlatte kan julen være tung og vanskelig.

Gi en hjertevarm gave denne julen

Send HJERTE til 27 27 2 (150 kr)

Sammen kan vi gjøre en forskjell og hjelpe flere som Marte og Jorge. Du kan bidra til at flere som er berørt av sykdom kan få hjelp og støtte, og en felles plass å henvende seg.

Ariel og familie

Slik kan du støtte oss

Vinnerlodd

Støtt oss fast: bli LHL-venn

Ved å støtte LHL med et fast beløp hver måned gir du et verdifullt bidrag til vårt arbeid. Det gir oss muligheten til å arbeide målrettet og langsiktig for å gi mennesker som er rammet, en ny mulighet og et bedre liv.

Bli LHL-venn her

Vinnerlodd

Gi en gave

Ved å støtte LHL med et beløp gir du et verdifullt bidrag til vårt arbeid. Det gir oss muligheten til å arbeide målrettet og langsiktig for å gi mennesker som er rammet, en ny mulighet og et bedre liv.

Gi en gave her

Dette er noe av det LHL gjør

LHL tilbyr fellesskap og nettverk for alle som er berørt av sykdom, enten som pasient eller pårørende.

Fellesskap og nettverk

LHL tilbyr fellesskap og nettverk for alle som er berørt av sykdom, enten som pasient eller pårørende.
LHL kurser tidligere pasienter, slik at de kan stille opp for andre som er rammet av sykdom.

Likepersoner

LHL kurser tidligere pasienter, slik at de kan stille opp for andre som er rammet av sykdom.
Vi har 250 lokallag rundt om i hele Norge som tilbyr sosiale møteplasser og aktiviteter, treningstilbud, turtilbud og mye mer.

Lokallag

Vi har 250 lokallag rundt om i hele Norge som tilbyr sosiale møteplasser og aktiviteter, treningstilbud, turtilbud og mye mer.