LHL

Hopp til innhold
Foto: Shutterstock

LHL-klinikkene er blant landets fremste innen fedmebehandling. Ved Feiringklinikken tilbyr vi slankeoperasjonene Gastric Sleeve og Gastric Bypass. Vårt tverrfaglige team tar vare på deg før, under og etter operasjonen. Ta kontakt for gratis konsultasjon!

Hvorfor velge slankeoperasjon på LHL-klinikkene Feiring?

Vi er et høyteknologisk spesialsykehus som kan vise til høy pasienttilfredshet. Hos oss får du: 

  • en av europas mest erfarne fedmekirurger utfører operasjonen
  • enerom etter operasjon med tett oppfølging av tverrfaglig oppfølgingsteam
  • vårt kjøkken spesialtilpasser kost satt sammen av klinisk ernæringsfysiolog
  • mulighet for at pårørende kan være med under oppholdet
  • mulighet for å forlenge oppholdet på vårt pasienthotell 

Vurderer du slankeoperasjon og ønsker rådgivning eller gratis konsultasjon? Bestill her:

Gratis konsultasjon

Hva er en slankeoperasjon?

En slankeoperasjon er en kirurgisk operasjon som gir deg en mindre magesekk. Det finnes i hovedsak to typer slankeoperasjoner: gastric bypass og gastric sleeve. Begge metodene gjør det enklere å gå ned i vekt, fordi en mindre magesekk betyr at du må spise små og hyppige måltider. Da blir du fortere mett, mindre sulten og spiser mindre porsjoner. 

Målet med en slankeoperasjon er varig vekttap, økt livskvalitet og redusert risiko for andre helseproblemer. Vi har derfor et bredt tverrfaglig team som sikrer at du får tett oppfølging fra første konsultasjon og et helt år etter operasjonen.

Det videre opplegget bør vare i opp til fem år, og vi legger en god plan sammen med deg for hvordan dette skal være. Forskning forteller oss at det er når du får god oppfølging at du når ditt mål om bedre helse og en lettere kropp.

Er slankeoperasjon riktig for meg?

De fleste som vurderer slankeoperasjon har gjentatte ganger prøvd flere metoder for å gå ned i vekt uten hell. De nasjonale kriteriene for vurdering er kroppsmasseindeks (KMI) 40 eller mer, eller KMI 35-39 med fedmerelatert tilleggssykdom. Ved KMI 30-35 kan det være medisinske indikasjoner for kirurgi, for eksempel svært vanskelig regulerbar diabetes.

Sykelig overvekt er forbundet med økt risiko for tidlig død, redusert livskvalitet og tilleggssykdommer som diabetes type 2, høyt blodtrykk, hjerte- og karsykdommer, søvnapné og nedsatt fertilitet hos kvinner. Et stort vedvarende vekttap etter en slankeoperasjon vil bedre disse helseutfordringene eller fjerne dem helt.

Se film om en pasients erfaring med gjennomført slankeoperasjon på Feiringklinikken.

Hvilke operasjoner kan jeg velge mellom?

Vi tilbyr først og fremst gastric bypass og gastric sleeve, men andre metoder kan vurderes ved behov. Begge operasjonene innebærer at du får en mindre magesekk, som igjen begrenser matinntaket og øker metthetsfølelsen. Her kan du lese mer om de to metodene:

Vil du vite mer?