Hopp direkte til innhold
Korona

Følg rådene og ring til hverandre

- Jeg prøver å ringe til noen jeg vet sitter alene, sier leder i LHL Rjukan, Ingrid Bergan, til Rjukan Arbeiderblad. Hun sier at mange i hennes forening sitter isolert og alene nå.

– Selv har jeg ikke vært utenfor døra siden fredag, sier Ingrid Bergan, som er hjerteoperert og ikke vil ta noen sjanser. På vegne av foreningen sin ber hun befolkningen forøvrig følge de rådene helsemyndighetene har kommet med, fordi for henne og medlemmene i pasientorganisasjonen kan det være ekstra farlig å bli utsatt for smitte.

– Jeg har ikke inntrykk av at noen sliter veldig med frykten, men medlemmene våre er fornuftige og tar de hensyn man skal ta når man har en underliggende sykdom, sier Bergan.

Det skulle vært møte i LHL Rjukan i denne uken, men det ble naturlig nok avlyst. Det spøker også for medlemsmøtet i april, og den planlagte vårturen til Blaafarveværket i Modum er avlyst.

Sist helg skulle hun vært på fylkesmøte, men det ble avlyst av LHL allerede for to uker siden.

– LHL ble tidlig klar over faren ved dette viruset for sine medlemmer, sier Ingrid Bergan.

LHL Rjukan teller 105 medlemmer, de fleste over 65 år, og til og med noen 90-åringer. – Det er klart at disse er ekstra utsatte for viruset. Også lungepasienter er medlemmer hos oss, sier hun.

– Mange er medlemmer i flere lag, som Radiumforeningen og Pensjonistforeningen, men all aktivitet er innstilt, så det kan bli mange lange dager for oss.

 

Kilde: (+) https://www.rablad.no/mange-syke-blir-ensomme/s/5-90-136083