Hopp direkte til innhold
Korona

Kollektivtransport

Kan jeg reise kollektivt? Hvorfor holder man kollektivtilbudet åpent når det ikke anbefales å brukes? Vi svarer på ofte stilte spørsmål rundt kollektivtransport.

Kan jeg reise kollektivt?

Unngå offentlig transport hvis du kan.

Hvorfor holder man kollektivtilbudet åpent når det ikke anbefales å brukes?

Grunnen til at kollektivtransporttilbudet opprettholdes er at folk med kritiske samfunnsfunksjoner skal komme seg til og fra jobb.

Hva skal jeg tenke på dersom jeg reiser med kollektivtransport?

Om du reiser med kollektiv er det viktig at du holder avstand til andre passasjerer, hoster og/eller nyser i lommetørkle som kan kastes (best), eller i albuekroken (nest best). Vask deg på hendene etter kollektivreiser.

Hvor ofte vaskes det på kollektivtransport? / Vaskes det ekstra på bussen/t-bane/tog/etc?

Helsedirektoratet har oppfordret kollektivselskaper til å sette i gang ekstra rengjøring av T-banevogner, busser, trikker osv. Helsedirektoratet oppfordrer også til ekstra rengjøring på områder med stor publikumstrafikk.

Frivillighetens koronalinje

Har du spørsmål om korona?

Telefon: 23 12 00 80

Åpent hver dag kl. 9–15. Åpen hele påsken.

LHL er en del av den nyetablerte Frivillighetens koronalinje, sammen med Helsedirektoratet, Nasjonalforeningen for folkehelsen og Norske Kvinners Sanitetsforening.

 

Nyhetsbrev: oppdaterte råd og tips

Helsedirektoratet ønsker at vi i LHL skal være deres ressurs for spesialisert informasjon rundt koronaviruset, tips og råd, knyttet til hjerte- og lungepasienter. Vi kommer med daglig informasjon fremover, på web, Facebook og i nyhetsbrev.

Meld deg på nyhetsbrev i dag så holder du deg oppdatert.

Få nyhetsbrev

Her kan du lese nytt om kosthold, fysisk aktivitet, allergi, luft, pasientrettigheter og mye mer som kan hjelpe deg med å få en god helse.

Velg nyhetsbrev

Du kan når som helst melde deg av. Se også www.lhl.no/personvern

Følg også LHL på Facebook