Hopp direkte til innhold
Korona

Kollektivtransport

Kan jeg reise kollektivt? Hvorfor holder man kollektivtilbudet åpent når det ikke anbefales å brukes? Vi svarer på ofte stilte spørsmål rundt kollektivtransport.

Kan jeg reise kollektivt?

Unngå offentlig transport hvis du kan.

Hvorfor holder man kollektivtilbudet åpent når det ikke anbefales å brukes?

Grunnen til at kollektivtransporttilbudet opprettholdes er at folk med kritiske samfunnsfunksjoner skal komme seg til og fra jobb.

Hva skal jeg tenke på dersom jeg reiser med kollektivtransport?

Om du reiser med kollektiv er det viktig at du holder avstand til andre passasjerer, hoster og/eller nyser i lommetørkle som kan kastes (best), eller i albuekroken (nest best). Vask deg på hendene etter kollektivreiser.

Hvor ofte vaskes det på kollektivtransport? / Vaskes det ekstra på bussen/t-bane/tog/etc?

Helsedirektoratet har oppfordret kollektivselskaper til å sette i gang ekstra rengjøring av T-banevogner, busser, trikker osv. Helsedirektoratet oppfordrer også til ekstra rengjøring på områder med stor publikumstrafikk.

Få nyhetsbrev fra LHL

Her kan du lese nytt om fysisk aktivitet og helse, kosthold, korona, allergi, luft, pasientrettigheter og mye mer som kan hjelpe deg med å få en god helse.

Ved å registrere din e-post samtykker du til at LHL kan sende deg nyhetsbrev. Vi bruker ikke din e-postadresse til noe annet enn dette.

Du kan når som helst melde deg av. Les mer om hvordan vi behandler dine data på lhl.no/personvern
Vi bruker Mailchimp til å sende nyhetsbrev. Les om MailChimp og personvern.