Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Blåskjell i tomat- og hvitvinssaus
Foto: Synøve Dreyer

Blåskjell i tomat- og hvitvinssaus

Blåskjell bør brukes så fort som mulig når de har blitt kjøpt. Hvorfor ikke lage denne elegante middelhavsretten?

Servér gjerne med brød og hjemmelaget aioli.

Ingredienser

  • Rapsolje
  • 1 nett med blåskjell
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 liten løk
  • 2 bokser hakkete tomater
  • 2 dl fiskebuljong
  • En god bunt med basilikum
  • En god bunt med timian
  • 1/2–1 chili
  • Salt og pepper
  • 1/2 flaske hvitvin (spør på polet hvilken som kan passe)

Slik gjør du

  1. Ha olje i en stor gryte, finhakk løk og hvitløk, og ha det oppi gryten.
  2. La løken surre til den er blank, og hell oppi boksene med tomater og buljong.
  3. Ha deretter i hakkete urter og finhakket chili. La sausen koke i minst 30 minutter.
  4. Hell over hvitvin, og la sausen få et oppkok.
  5. Smak til med salt og pepper.
  6. Legg til slutt oppi blåskjellene, og la de koke under lokk til alle skjellene har åpnet seg.

Næringsinnhold per porsjon

  • Energi 311 kcal
  • Fett 2,2 (6 E%), hvorav mettet fett 0,3 g
  • Karbohydrate 14 (21 E%), hvorav sukkerarter11,5 g
  • Fiber 4,3 (3 E%)
  • Protein 15,3 (20 E%)
  • Salt 1,1 g