Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny
Linse- og grønnsakssauppe
Foto: Synøve Dreyer

Linse- og grønnsakssuppe

Fyldig suppe som holder deg varm! Suppen har lite salt, men det tror vi ikke du kommer til å savne.

Ingredienser

  • 1 løk
  • 2 gulrøtter
  • 8 sjampinjonger
  • 1 fedd hvitløk
  • ½ dl olje
  • 2 dl grønne linser
  • 1 dl røde linser
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 ½ l vann
  • Timian
  • Salt+ pepper

Slik gjør du

  1. Skrell og kutt grønnsakene i terninger. Hakk hvitløken. Fres hvitløk og grønnsaker i olje, og ha nedi linser.
  2. Rør i tomatpuré og tilsett vann og timian. Kok opp og la suppen koke i ca. 30 minutter til linsene er myke.
  3. Smak til suppen med salt og pepper. Servér gjerne med godt, grovt brød.

Næringsinnhold per porsjon

  • Energi 349 kcal
  • Fett 12 g (27 E%), hvorav mettet fett 1,9 g
  • Karbohydrater 41,9 g (54 E%), hvorav sukkerarter 5,3 g
  • Fiber 21,1 g (10 E%)
  • Protein 18,0 g (19 E%)
  • Salt 0,7 g

(Energiprosenten, E%, viser fordelingen av energi fra fett, karbohydrater, fiber og protein i måltidet)