Krokeide vgs

Hopp direkte til innhold
Foto: Silje Lepsøy

Elev på Krokeide

Vi har 185 elever på skolen, og kan tilby hybel til 115. Vi legger vekt på å skape et godt skolemiljø sammen med deg som elev. Det får vi gjennom å akseptere mangfold og respektere hverandre.

Våre ansatte vil støtte deg og hjelpe deg, slik at du får størst mulig utbytte, både faglig og sosialt. Din egen innsats er likevel det viktigste. Vi er alle en del av et felleskap der hver og en av oss kan bidra med å være positiv, raus og løsningsorientert.

Våre elever

Vi har elever fra hele landet, og gjennomsnittsalderen er 25 år (2018/2019). Her vil du treffe andre som også har utfordringer med å starte på ny utdannelse og som trenger oppfølging for å fullføre utdannelsen. Du befinner deg dermed i et miljø som er tolerant og tilrettelegger skolehverdagen.

Skoleplass og hybel hos oss er kostnadsfritt

Alle måltider er inkludert for deg som er elev hos oss, uavhengig om du bor på skolen eller ikke.

Last ned skolereglement for Krokeide videregående skole 2019–2020 (pdf)

Skolerute

Last ned skolerute for 2019/2020 (pdf)

Personopplysninger

Personopplysninger er alle opplysninger og vurderinger som kan knyttes til deg som enkeltperson.

I løpet av din periode her ved skolen registreres det en hel del personopplysninger om deg. Lovhjemlene finner vi hovedsakelig i personopplysningsloven og friskoleloven med forskrifter. I en del tilfeller er hjemmelen at du har gitt ditt samtykke til innsamling og behandling av dine personopplysninger.

Du kan lese mer om dette i vår personvernerklæring ift. personopplysninger (pdf).

Hybel

  • Møblerte enkeltrom som inneholder klesskap, seng, skrivepult og stol. – Møblene skal ikke byttes ut med private møbler.
  • Pute og dyne på hyblene, samt gardiner. Elevene får utdelt 2 sett sengetøy og 2 håndklær de kan låne.
  • Egen dusj og toalett på de fleste hyblene.
  • Et begrenset antall leiligheter med eget soverom.
  • Noen elevhybler tilrettelagt for bevegelseshemmede.
  • Miljøansatte på ettermiddag og kveld alle dager.
  • Nattevakter.
  • Alle måltider i felles spisesal/kantine.
  • Tilgang til felles oppholdsrom med bl.a. kjøleskap og komfyr.
  • Rengjøringsbyrå som sørger for at det er rent og fint i bygningene våre. – Elevene selv er ansvarlige for å holde eget rom rent og ryddig. Det er vaskemaskin og tørketrommel tilgjengelig for alle som bor på skolen.

Du kan ikke melde flytting til skolens adresse dersom du bor på hybel hos oss.
Merk at hybelhusene er stengt i skolens høst-, jule-, vinter-, påske-, og sommerferie.

Last ned hybelreglement for Krokeide videregående skole (pdf)

Kantine

Du kan innta alle måltider i felles spisesal/kantine. Kantinen er et naturlig knutepunkt både for elever som bor på skolen og andre elever på dagtid. Vi legger vekt på et sunt og variert kosthold, og på å skape en trivelig atmosfære i kantinen.

Bilde fra kantina på Krokeide VGS

Kjøkkenet serverer fire måltider hver dag; frokost, lunsj, middag og kvelds.

Her på skolen ønsker vi å gi deg mat fra sunne råvarer som sikrer deg ikke bare å bli mett men også at du får i deg alt du trenger.

Vi oppfordrer elevene i hverdagen til og komme å spise en næringsrik frokost som gir deg en god start på dagen og som hjelper deg slik du klarer å holde konsentrasjonen oppe når skolen krever sitt.

Mellom frokost og lunsj kan du komme og få frukt og kaldt vann, med eller uten smak, for å fylle litt på.

Til lunsj dekker vi et bord med mange små retter du kan forsyne deg av, det meste av maten er bestående ferske grønnsaker men fra tid til annen også retter iblandet kjøtt eller fisk. Vi serverer også som regel to supper både vegetar men også med kjøttkraft.

Til middag prøver vi også å holde oss til sunne enkle retter. Mandag og torsdag serverer vi fersk fisk av svært god kvalitet, fredag serverer vi taco fra 17.00–18.30. Lørdag har vi alltid noe ekstra godt og søndag ofte mer tradisjonell familie mat med dessert.

Gymbygget: Treningskroken

I vårt gymbygg har vi oppvarmet basseng, gymsal, kondisjonsavdeling, frivektsavdeling og ulike treningsapparater. Treningskroken blir brukt i kroppsøvingstimene samt til ulike aktiviteter i regi av ansatte på sosialmedisinsk avdeling på ettermiddag, kveld og i helger. Elevene har mulighet til å disponere utenom undervisningstid og på ettermiddag og helger. 

Bilde av elever på tredemølle på Krokeide VGS.

Samarbeid med NAV

Mange av våre elever har stønad fra NAV. I disse tilfellene har Krokeide videregående opplysningsplikt til NAV etter folketrygdloven § 21-4 uavhengig av om eleven har undertegnet en samtykkeerklæring utstedt av skolen.

I tilfeller hvor NAV ber om opplysninger har skolen en lovpålagt opplysningsplikt, og trenger således ikke elevens/vergens samtykke til å utlevere opplysningene.

Skolen kan ikke på eget initiativ/tiltak videreformidle informasjon til NAV eller øvrige eksterne instanser (som nevnt i erklæringen), uten elevens/vergens samtykke.

Skolen kan bistå eleven med kontakt med NAV og spørsmål knyttet til ulike stønadsordninger.

Lånekassen

Skolen har plikt å melde Lånekassen om forhold kan ha betydning for den enkeltes elevens rett til eventuell lån/stipend.