LHL

Hopp direkte til innhold
Foto: Silje Lepsøy

Elev på Krokeide

Vi har om lag 180 elever på skolen, og kan tilby hybel til 115. Vi legger vekt på å skape et godt skolemiljø sammen med deg som elev. Det får vi gjennom å akseptere mangfold og respektere hverandre.

Våre ansatte vil støtte deg og hjelpe deg, slik at du får størst mulig utbytte, både faglig og sosialt. Din egen innsats er likevel det viktigste. Vi er alle en del av et felleskap der hver og en av oss kan bidra med å være positiv, raus og løsningsorientert.

Våre elever

Vi har elever fra hele landet, og gjennomsnittsalderen er 27 år (2016/2017). Her vil du treffe andre som også har utfordringer med å starte på ny utdannelse og som trenger oppfølging for å fullføre utdannelsen. Du befinner deg dermed i et miljø som er tolerant og tilrettelegger skolehverdagen.

Skoleplass og hybel hos oss er kostnadsfritt

Dersom du bor på en av skolens elevhybler har du fire måltider inkludert; frokost, lunsj (matpakke smurt ved frokost), middag og kvelds.

Last ned skolereglement for Krokeide videregående skole (pdf).

Skolerute

Last ned skolerute for 2017/2018 (pdf).

Hybel

  • Møblerte enkeltrom som inneholder klesskap, seng, skrivepult og stol. – Møblene skal ikke byttes ut med private møbler.
  • Pute og dyne på hyblene, samt gardiner. Elevene får utdelt 2 sett sengetøy og 2 håndklær de kan låne.
  • Egen dusj og toalett på de fleste hyblene.
  • Et begrenset antall leiligheter med eget soverom.
  • Noen elevhybler tilrettelagt for bevegelseshemmede.
  • Miljøansatte på ettermiddag og kveld alle dager.
  • Nattevakter.
  • Alle måltider i felles spisesal/kantine.
  • Tilgang til felles oppholdsrom med bl.a. kjøleskap og komfyr.
  • Rengjøringsbyrå som sørger for at det er rent og fint i bygningene våre. – Elevene selv er ansvarlige for å holde eget rom rent og ryddig. Det er vaskemaskin og tørketrommel tilgjengelig for alle som bor på skolen.

Du kan ikke melde flytting til skolens adresse dersom du bor på hybel hos oss.
Merk at hybelhusene er stengt i skolens høst-, jule-, vinter-, påske-, og sommerferie.

Last ned hybelreglement for Krokeide videregående skole (pdf).

Kantine

Du kan innta alle måltider i felles spisesal/kantine. Kantinen er et naturlig knutepunkt både for elever som bor på skolen og andre elever på dagtid.  Vi legger vekt på et sunt og variert kosthold, og på å skape en trivelig atmosfære i kantinen.

Bilde fra kantina på Krokeide VGS

Kjøkkenet serverer fire måltider hver dag; frokost, lunsj, (matpakke smurt ved frokosten eller kjøpt i kantinen) middag og kvelds.

Gratis frokost, lunsj (suppe) og kveldsmat serveres til alle elever, både til de som bor på skolen og de som bor utenfor skolen.

Alle elever kan benytte seg av tilbudet i kantinen. Prisene er subsidierte for elever som ikke bor på skolen.

Gymbygget: Treningskroken

I vårt gymbygg har vi oppvarmet basseng, gymsal, kondisjonsavdeling, frivektsavdeling og ulike treningsapparater. Treningskroken blir brukt i kroppsøvingstimene samt til ulike aktiviteter i regi av ansatte på sosialmedisinsk avdeling på ettermiddag, kveld og i helger. Elevene har mulighet til å disponere utenom undervisningstid og på ettermiddag og helger. 

Bilde av elever på tredemølle på Krokeide VGS.

Samarbeid med NAV

Mange av våre elever har stønad fra NAV. I disse tilfellene har Krokeide videregående opplysningsplikt til NAV etter folketrygdloven § 21-4 uavhengig av om eleven har undertegnet en samtykkeerklæring utstedt av skolen.

I tilfeller hvor NAV ber om opplysninger har skolen en lovpålagt opplysningsplikt, og trenger således ikke elevens/vergens samtykke til å utlevere opplysningene.

Skolen kan ikke på eget initiativ/tiltak videreformidle informasjon til NAV eller øvrige eksterne instanser (som nevnt i erklæringen), uten elevens/vergens samtykke.

Skolen kan bistå eleven med kontakt med NAV og spørsmål knyttet til ulike stønadsordninger.

Lånekassen

Skolen har plikt å melde Lånekassen om forhold kan ha betydning for den enkeltes elevens rett til eventuell lån/stipend.