Hopp direkte til innhold
Foto: Silje Lepsøy

Eleverfaringer

Se hva elever ved Krokeide VGS har å si om skolen og sin opplevelse.

Elever ved skolen

Maximilian Jevgenevich Sherbenjev (26)

Maximilian Jevgenevich Sherbenjev (26)

Elev Vg2 Data og elektronikk

– Jeg er fra Karasjok og ble anbefalt å søke på Krokeide av bekjente som hadde vært elever her og som skrøt mye av opplegget. Da jeg kom hit ble jeg imponert over alle mulighetene som finnes, omgivelsene rundt skolen og ikke minst at tilbudet er gratis! Miljøavdelingen er dyktige til å få folk med på aktiviteter på fritiden, og for meg personlig er det musikk og trening det går i. Oppfølgingen i undervisningen er veldig bra, og spesielt dette året på Vg2 er jeg veldig fornøyd med læreren min. Han er flink til å forklare, og han er veldig forståelsesfull de dagene jeg sliter litt ekstra.  Noe av det beste med å være elev ved denne skolen er miljøet og samholdet, her får du venner hvis du tør å være litt åpen for å bli kjent med nye mennesker.

Hilde Berg Haganes (23)

Hilde Berg Haganes (23)

Elev Vg3 Påbygg

– Lærerne på påbygg er skikkelig flinke til å hjelpe, de bryr seg, er åpne for forslag fra elevene og strekker seg langt for å variere undervisningen. Jeg var veldig usikker tidligere, både i forhold til mine faglige evner og i det sosiale fellesskapet. I løpet av tiden som elev på Krokeide VGS har jeg vokst med den hjelpen jeg har tatt imot, og er mye mer sosial og utadvendt. Noe av det beste med å være elev her, er den generelle aksepten blant ansatte og elever på skolen; alle vet at alle har sitt og det gjør at alle blir tryggere og at alle kan være seg selv, noe som igjen gjør det enklere å lære - det tror jeg mange setter pris på. Jeg er leder i elevrådet og var styremedlem forrige skoleår, og dette har gitt meg erfaringer på det å sette andres behov foran mine, se fellesskapet og prioritere det. Til de som vurderer å søke skoleplass her vil jeg si at du har mer i deg enn du kanskje tror selv. Krokeide VGS er en fin skole som hjelper deg å få frem ressursene du har i deg.

Marcus Evanger (24)

Marcus Evanger (24)

Elev Vg1 Salg, service og reiseliv

- Jeg har forsøkt meg på videregående flere ganger tidligere, og Krokeide VGS ble for meg en ny sjanse. Lærerne er helt fantastiske til å tilrettelegge; de fokuserer på at jeg skal komme på skolen, unngå fravær og at jeg skal levere inn oppgaver i tide. Før jeg begynte på Krokeide VGS var jeg mye alene, men her er det alltid noen som hilser, smiler og snakker til meg. Utviklingen jeg har hatt som person er enorm, og jeg kjenner en trygghet som har bygget seg opp i skolemiljøet og som jeg tar med meg ut i det sosiale hverdagslivet. Dersom du vurderer å søke skoleplass her vil jeg anbefale å gjøre det med en gang. Her vil du bli tatt godt vare på og det blir tilrettelagt for deg slik at du skal ha en god sjanse til å fullføre skolegangen.

Erik Amundsen (30)

Erik Amundsen (30)

Elev Vg1 Informasjonsteknologi og medieproduksjon

- Lærerne ved denne skolen lytter virkelig til elevene, følger med i forhold til hva vi trenger i undervisningen og gir ekstra hjelp til de som trenger det i klasserommet. Beliggenheten til skolen er helt nydelig og det er fantastiske fasiliteter her, som for eksempel musikkrom og treningsanlegg. Det at alle elevene på denne skolen har sine utfordringer, gjør at jeg kan være mer avslappet i forhold til det jeg sliter med, og det er ingen som dømmer andre. Her møter jeg alltid folk som er i godt humør og som smiler. Dersom du velger å søke skoleplass her, gjør du et godt valg for din videre fremtid.

 

Intervju med to tidligere elever

Tidligere elever

Vegard Krogstad (29)

Vegard Krogstad (29)

Tidligere elev Vg2 Salg, service og sikkerhet og Vg3 Påbygg

— Jeg trives godt på Krokeide og er så fornøyd med oppfølgingen at jeg håper å gå her neste år også (har søkt påbygg). Støtten du får her er helt spesiell, og lærerne tar virkelig hensyn til det du sliter med. Jeg er imponert over alt skolen har tilgjengelig, som for eksempel kinorom, treningsanlegg og brygge med båter. Denne skolen er en drøm som jeg anbefaler på det varmeste.

Lars Brunborg (23)

Lars Brunborg (23)

Tidligere elev Vg3 Påbygg

—  Undervisningen på Vg3 Påbygg er veldig bra lagt opp og det er engasjerte lærere som virkelig har forståelse for elevenes behov. Påbygg krever en del arbeid og egeninnsats, og det er fint å ha mulighet til å sitte på ettermiddagene med medelever og jobbe med skolearbeid. På Krokeide får du mulighet til å utvikle deg som menneske i tillegg til det faglige. Her er det en trygg arena hvor du ikke føler deg annerledes.

Mads Gill Rødbotten (21)

Mads Gill Rødbotten (21)

Tidligere elev Vg2 IKT-servicefag og Vg3 Påbygg

Jeg er mye mer motivert for skolegang etter at jeg begynte på Krokeide og karakterene er betraktelig bedre. Det er utrolig greit med flere lærere i klasserommet fordi da får jeg alltid den hjelpen jeg trenger. Jeg vil også trekke frem miljøterapeutene som arrangerer aktiviteter på fritiden som for eksempel ballspill, trening, turer og bassengøkter. Dette er en fantastisk skole hvor man får venner for livet fra hele landet. Her kommer du til å stortrives!

Nadine Hella (29)

Nadine Hella (29)

Tidligere elev Vg3 Dataelektroniker

—  Jeg vil anbefale dataelektroniker på det varmeste. Her får du fibersertifikat og kan gå opp til fagprøve så lenge du består. Oppfølgingen er god og det er veldig positivt at det er få elever i klassen og flere lærere. Alle på Krokeide kan relatere seg til det du sliter med fordi samtlige elever har sine utfordringer – det skaper et helt spesielt samhold og vennskap for livet.

Mari Nedrebø Eggereide (25)

Mari Nedrebø Eggereide (25)

Elev, Elektrofag

— En av de unike tingene med skolen er at elevene her bryr seg om hverandre. Alle vet at noen dager sliter man litt ekstra, og da er det godt å ha folk rundt seg som forstår deg og støtter deg. Lærerne er tålmodige, dyktige, og strekker seg langt for å tilrettelegge for oss, spesielt i vanskelige perioder. Man trenger ikke ha god kunnskap om elektronikk for å begynne på elektrofag, fordi man får en god gjennomgang av det grunnleggende stoffet av lærerne og de forklarer det helt til man forstår det. Det vi lærer på skolen her er direkte overførbart i forhold til hva som venter oss i arbeidslivet, som for eksempel evnen til å tilegne seg ny kunnskap og hvordan man kan bruke datamaskin som hjelpemiddel.

Robin Hansen (23)

Robin Hansen (23)

Tidligere elev, Påbygg

— Skolen er på mange måter veldig lik en vanlig skole, men her får man ekstra hjelp. Jeg følte meg akseptert og inkludert fra første stund da jeg begynte på Krokeide. Lærerne på skolen har et oppriktig ønske om at elevene skal lære, og de gjør sitt beste for at undervisningen tilrettelegges på best mulig måte for hver enkelt elev. Jeg vil definitivt anbefale Krokeide til andre som sliter. Mitt beste råd er å kjøre på, bite tennene sammen og hoppe i det.

Thomas Halseth Thoresen (29)

Thomas Halseth Thoresen (29)

Tidligere elev, Service og samferdsel

— Jeg ble positivt overrasket over mottakelsen jeg fikk da jeg begynte på skolen. Her blir du ikke diskriminert for din fortid eller dine utfordringer. Lærerne er veldig dyktige til å tilrettelegge og tar hensyn til utfordringene til elevene. De tar kontakt dersom du ikke møter til timene, og det er en stor motivasjon at noen faktisk forventer og ønsker at du skal komme på skolen. Jeg går i behandling utenfor skolen, og det fungerer veldig fint. Jeg vil anbefale andre å søke på Krokeide, vi trenger spesielt flere jenter på skolen.

Dennis Isaksen Cheung (28)

Dennis Isaksen Cheung (28)

Tidligere elev, Elektrofag

— Skolen har et unikt tilbud og vi elever har alt vi trenger her. Lærerne er veldig dyktige, greie og flinke til å følge opp alle elevene. Jeg vil anbefale andre som har utfordringer av ulike slag å gå på denne skolen. Her får du muligheten til å fullføre utdanningen din i rolige omgivelser på en skole som tilrettelegger for dine behov.

Marthe Catalina Hajem Kjendseth (25)

Marthe Catalina Hajem Kjendseth (25)

SeSa. Tidligere elev.

— Lærerne på skolen er kjempe flinke. Jeg har aldri vært borti en så fin lærergjeng på videregående før, som også er så flinke til å få deg til å føle at du kan noe. Jeg føler meg hørt og forstått i forhold til min situasjon, noe som er veldig viktig og betryggende. Så er det så klart utrolig mange koselige elever jeg trives veldig godt med i klassen og på skolen også.

Andreas Jomisko Haukenes (32)

Andreas Jomisko Haukenes (32)

Påbygg. Tidligere elev.

— Påbygg for meg har vært mye hardt arbeid, med belønning i form av økt selvinnsikt og bredere faglig grunnforståelse. Takket være gode pedagogiske evner hos lærerne har linjen åpnet for helt nye interesser, og gjort meg mer åpen for å utforske andre fagfelt. Følelsen av å finne glede i skolearbeid er vanskelig å beskrive.

Håkon Naustdal (31)

Håkon Naustdal (31)

IKT-servicefag. Tidligere elev.

— Jeg trives veldig godt i det voksne miljøet på Krokeide og både elever og ansatte bryr seg om hverandre her. I løpet av mine to år på Krokeide har jeg lært veldig mye jeg kan ta med ut i arbeidslivet. Jeg vil trekke frem data-laben som en stor fordel hvor vi kan jobbe med praktiske oppgaver. Lærerne på skolen er forståelsesfulle, tålmodige og veldig behjelpelige. Jeg har også fått veldig god oppfølging av fysioterapeut og spesialpedagog.

Katrine Stubseid Berge (34)

Katrine Stubseid Berge (34)

SeSa. Tidligere elev.

— Mitt liv har forandret seg etter at jeg begynte på Krokeide. Dette er den beste skolen jeg har gått på! Lærerne er fantastiske; de tar virkelig hensyn til mine utfordringer og oppmuntrer meg til å gjøre mye mer enn det jeg trodde jeg var i stand til å klare. Det er trygt og fint å bo på skolen, og du velger selv hvor aktiv du ønsker å være i det sosiale fellesskapet. Her har jeg fått utrolig god hjelp til å fullføre utdanningen min og jeg har fått masse motivasjon til veien videre etter videregående.

Martin Digranes Flattun (26)

Martin Digranes Flattun (26)

Tidligere elev Vg3 Dataelektroniker

– Jeg var veldig nervøs for å begynne på skolen igjen, men tok valget og hoppet i det – det har jeg ikke angret på! Her får jeg den tilretteleggingen jeg trenger og miljøet i klassen er veldig godt; vi hjelper hverandre og har det kjekt sammen. Jeg vil absolutt anbefale Krokeide VGS til andre med lærevansker. Er du klar for å komme i gang med skolegang, er dette en arena hvor du kan få støtten du behøver.

Matilde Knarvik (22)

Matilde Knarvik (22)

Tidligere elev Vg2 Salg, service og sikkerhet

— Tiden på Krokeide har vært de to beste årene i mitt liv! De ansatte er fantastiske og behandler deg som en likeverdig. Relasjon mellom ansatte og elever er helt unik; man kan "henge sammen", alle er vennlige og det føles helt naturlig. Det å kunne være seg selv og bli akseptert er en ny opplevelse for meg og jeg tror ikke du finner lignende tilbud og miljø andre steder.

Nils Kevin Burke (38)

Nils Kevin Burke (38)

Tidligere elev Vg2 IKT-servicefag

– De ansatte på Krokeide VGS er veldig greie og imøtekommende. De ønsker virkelig at du skal lykkes, så dersom du er motivert og legger ned mye egeninnsats vil du klare det. Jeg trives vanvittig godt i omgivelsene her, naturen er helt unik. Treningsfasilitene er også helt fantastiske.

Øyvind Johannessen Aasebø (38)

Øyvind Johannessen Aasebø (38)

Tidligere elev Vg3 Påbygg

– Det beste med å gå på Krokeide VGS er den tette oppfølgingen du får fra lærerne og at man kan være seg selv. Vg3 Påbygg kan medføre mye jobbing i perioder, og vil du oppnå gode karakterer må du jobbe for det. Men du kan få ekstra hjelp - så det er egentlig opp til deg! Jeg vil absolutt anbefale skolen og vil oppfordre deg til å begynne, du taper ingenting på å prøve. Personlig skulle jeg egentlig ønske jeg kunne gå her i flere år til.

Kontakt oss

Telefon

Telefon: 55 10 87 00

Epost

E-post:

Adresse

Krokeide videregående skole
Korsnesveien 70
5244 Fana