Krokeide vgs

Hopp direkte til innhold
Foto: Silje Lepsøy

IKT-servicefag

I dagens digitaliserte samfunn finnes det knapt en bedrift uten datasystemer. Og da trengs det en som forstår disse systemene fullt ut. Denne personen er en IKT-servicemedarbeider.

På IKT-servicefag vil du få opplæring i installasjon og drift av nettverk og datamaskiner. Du vil lære å administrere servere, opprette brukerkontoer, konstruere mappestrukturer, teknisk vedlikehold og sikkerhetskopiering blant annet. I tillegg lærer du å jobbe praktisk i forbindelse med nettverk, som oppkobling, brukere og reparering av maskiner.

Gjennom faget vil du også tilegne deg grunnleggende kjennskap til lønnsomhet når du bruker datamaskiner. Du vil lære om kostnads- og nytteverdi av IKT-systemer, om skjulte IKT-kostnader og om planlegging av nye systemløsninger, behovsanalyse og kravdefinisjon.

Studiet kvalifiserer til jobber innen drift og vedlikehold av IKT-systemer innenfor små og store bedrifter. Dette er arbeidsplasser som finnes i alle typer virksomheter, både offentlige og private.

Som IKT-servicemedarbeider vil du bli en nøkkelperson innenfor bedriften. I mindre bedrifter vil du kunne få totalansvaret for driften av systemene, mens arbeidsoppgavene kan bli noe mer spesialiserte i større virksomheter. Eksempelvis å jobbe med feilsøking, utarbeidelse av brukerveiledning og instrukser, gjennomføring av opplæring og daglig veiledning av bedriftens ansatte.

Mestring og egeninnsats

Med IKT-servicefag vil du ha gode muligheter for jobb innenfor både offentlige og private bedrifter. Som del av undervisningen inngår en fire ukers praksisperiode i bedrift. Du får da anledning til å prøve deg i yrket og knytte viktige kontakter. Vi jobber sammen med deg for at du skal nå dine mål!

Les mer om IKT-servicefag på vilbli.no:

Aktuelle arbeidsområder

Med denne utdannelsen vil du kunne arbeide med drift- og vedlikehold av IKT-systemer samt brukerstøtte og kundeservice i mange forskjellig typer virksomheter. For å trives med denne utdannelsen og arbeide som IKT-servicemedarbeider, bør du ha gode kommunikasjonsevner og evne til å være kreativ og interessert i ny teknologi.

Veien videre etter Vg2 hos oss

Etter utdannelsen hos oss kan du bli lærling og etter to års læretid kan du ta fagbrev i IKT-servicefaget. Dersom du får en jobb som gir deg relevant allsidig yrkeserfaring, kan du ta fagbrev i IKT-servicefaget som praksiskandidat senere.

Du kan også søke Vg3 Påbygg til generell studiekompetanse for yrkesfaglige utdanningsprogram.

Mer informasjon

Ønsker du mer informasjon om IKT-servicefag, ring eller send e-post til avdelingsleder for Service og samferdsel, Margunn Rommetveit: telefon: 465 40 882, e-post: margunn.rommetveit@krokeide.vgs.no.