Krokeide vgs

Hopp direkte til innhold
Foto: Silje Lepsøy

Påbygg til generell studiekompetanse

Ønsker du å studere videre på universitet eller høgskole etter videregående? Har du bestått Vg1 og Vg2 fra yrkesfaglige utdanningsprogram? Da kan påbygg til generell studiekompetanse for yrkesfaglige studieprogram være noe for deg.

Du kan få generell studiekompetanse ved å fullføre Vg3 Påbygging til generell studiekompetanse. Dette gjelder elever på alle yrkesfaglige utdanningsprogram. Vg1 og Vg2 må være bestått og fra samme utdanningsprogram eller fra et fastsatt kryssløp.

Et spennende år

Påbygg til generell studiekompetanse er et spennende år, som krever mye av deg som elev. Lærerne er opptatt av å skape trygge omgivelser hvor det er lov å prøve og feile, og har som mål å finne de arbeidsformene som fungerer best for den enkelte elev. Klasserommet til påbyggklassen har gode fasiliteter som gir rom for et variert spekter av læringsaktiviteter.

Timefordeling

Fellesfag:

  • Historie (5 skoletimer i uken)
  • Kroppsøving (2 skoletimer i uken)
  • Matematikk 2P-Y (praktisk) (5 skoletimer i uken)
  • Naturfag (3 skoletimer i uken)
  • Norsk (10 skoletimer i uken)

Programfag (5 skoletimer i uken):

  • Psykologi 1
  • Sosialkunnskap

Programfag gjelder for skoleåret 2018/2019. Fagtilbudet kan endres skoleåret 2019/2020.

Veien videre

Studiet passer for de som ønsker generell studiekompetanse for å kunne søke høyere utdanning på universitet eller høyskole. Du kan ikke ta opp igjen fag på Krokeide videregående skole. Det kan du gjøre som privatist, og vi anbefaler at du tar kontakt med Opplæringskontoret i hjemfylket ditt for mer informasjon om dette.

Les mer om Vg3 Påbygging til generell studiekompetanse på vilbli.no.

Mer informasjon

Ønsker du mer informasjon om Vg3 påbygg kan du ringe eller sende e-post til assisterende rektor, Lena Lie: Telefon: 928 27 584, e-post: lena.lie@krokeide.vgs.no.