Hopp direkte til innhold

Allergisymptomer eller koronavirus? Les mer på våre temasider om korona.

Viktig melding
Gruppe med unge mennesker
Foto: Shutterstock

Lungerehabilitering for astma i alle aldre

Mange tror at lungerehabilitering kun er forbehold gamle folk med kols. Så feil kan man ta! Lungerehabilitering innebærer både undervisning og oppfølging i grupper i tillegg til individuell oppfølging fra andre fagfolk.

Målet med rehabilitering er å ha fokus på:

  1. Økt kunnskap om lungesykdommen din
  2. Riktig bruk av medisin
  3. Riktig kosthold
  4. Tilpasset trening
  5. Avspenningsteknikker
  6. Andre temaer som bidrar til å gi deg et bedre liv med en lungesykdom

Astma er en individuell sykdom og vil derfor arte seg forskjellig hos den enkelte. Derfor er det så viktig å få sin egen tilpassede medisinske behandling samt at man lærer å takle  "sin" astma for å ha det best mulig i hverdagen.

Les mer om lungerehabilitering i regi av LHL

Tilbud til yngre lungesyke

Dette tilbudet er for deg mellom 16 og 30 år som har kronisk lungesykdom. Mange yngre lungesyke sliter med å gjennomføre utdanning og holde seg i jobb, og det finnes lite tilbud om rehabilitering for denne gruppen. Les mer om tilbudet til deg mellom 16-30 år.

Arbeidsrettet lungerehabilitering (ARL)

Fire ukers rehabiliteringsopphold der oppmerksomheten rettes mot utfordringene ved å ha en kronisk sykdom kombinert med å være yrkesaktiv. Les mer om arbeidsrettet lungerehabilitering.

Fysisk aktiv med LHL

Aktivitetstilbudene i LHL er åpne for alle, og de fleste finner en aktivitet som passer for seg. Vi har tilbud som passer for de som har lyst til å komme i gang med regelmessig fysisk aktivitet, og for de som er vant med å trene fra før.  Les mer om å være fysisk aktiv med LHL

Finn ditt lokallag.

Bli medlem

LHLs organisasjon for personer med astma, allergi eller eksem.

Bli medlem