Hopp direkte til innhold
Foto: Shutterstock

Fuktighetskrem på blå resept

Fra 1. april 2016 kan du få en fuktighetsbevarende legemiddelkrem på blå resept. Vedtaket kan hjelpe flere til å få tilgang på viktig behandling.

Mykgjørende og fuktighetsbevarende hudkrem er basisbehandling ved tørr hud og atopisk eksem. Fuktighetskrem må anvendes for å styrker hudbarrieren og for å tilføre fuktighet slik at uttørring av huden minsker og kløen dempes.

Les mer om fuktighetsbehandling.

Flere eksemfrie dager

Nå er det for første gang i Norge vedtatt, av Statens Legemiddelverk, at en fuktighetsbevarende legemiddelkrem kan forskrives på blå resept. Vedtaket gjelder Canoderm® 5 % krem (karbamid) fra ACO Hud i pakning på 500 gram, til bruk ved forebygging av moderat til alvorlig atopisk eksem.

Kliniske studier viser at Canoderm® gir flere eksemfrie dager for personer med atopisk eksem og at riktig bruk øker antall eksemfrie dager med nesten 50 % sammenlignet med bruk av en referansekrem. Både spesialister og allmennleger kan foreskrive kremen, som er et registrert legemiddel.

Mer tilgjengelig og billigere behandling

Det gledelige vedtaket vil bety veldig mye for mange familier som har barn med atopisk eksem, men også for ungdom og studenter som har dårlig råd og derfor ikke klarer å gjennomføre denne viktige behandlingen.

En effektiv behandling blir nå mer tilgjengelig og kostnadene til bruk av fuktighetskrem vil for disse gruppene reduseres kraftig.