LHL Hjerneslag

Hopp direkte til innhold

Foredrag om vår forunderlige hjerne

Torsdag kveld 15. februar inviterer LHL til temakafé i Oslo Kongressenter, hvor det blir foredrag om vår forunderlige hjerne og hvordan man selv kan avdekke atrieflimmer.

I hovedrollene:

  • Espen Dietrichs, professor i nevrologi, hjerneforsker og forfatter
  • Helge Istad, spesialist i indremedisin
  • Arild Hagen,rocker og trubadur

LHL-kaféen med gratis inngang arrangeres i Oslo Kongressenter, Oslo, klokka 18.00-20.00.

Kaféen er kveldsarrangement til den fjerde nasjonale konferanse om hjertet og hjernen.

Vår forunderlige hjerne

Professor i nevrologi, hjerneforsker og forfatter Espen Dietrichs skal holde hovedforedraget om "Vår forunderlige hjerne – hjernens plastisitet".

Dietrichs er ingen hvem som helst, verken innen forskning eller formidling. I 1982 – 25 år gammel - disputerte han med en avhandling om lillehjernen, som den yngste i landet som hadde avlagt medisinsk doktorgrad. Ikke bare er Dietrichs en av Norges fremste fageksperter, men han er også en fremragende formidler. Han har skrevet en rekke anerkjente artikler, forfattet et tyvetalls fagbøker og tre populærvitenskapelige bøker. I 1995 ble Dietrichs tildelt Brageprisen sammen med Leif Gjerstad for Vår fantastiske hjerne. I dag er han professor i nevrologi og leder av nevrologisk avdeling ved Oslo universitetssykehus (på Rikshospitalet og Ullevål).

Hjertesykdommer er en av de viktigste risikofaktorene  for hjerneslag. Rundt en tredjedel  av hjerneinfarktene er forårsaket av atrieflimmer. I Norge antar man at det er omlag 150 000 personer som kan ha atrieflimmer, og av disse er det rundt 50 000 som har det uten å være klar over det.

Fra hjertet til hjernen

Sammenhengen mellom hjertesykdommer og hjerneslag, er hovedtema når spesialist i indremedisin Helge Istad holder  foredraget "Fra hjertet til hjernen – hva kan du selv gjøre for å avdekke atrieflimmer?". Istad er også forfatter av blant annet boka  "Hjerteboka. Informasjon og råd om hjertesykdommer".

Musikalsk innslag

Rocker og trubadur Arild Hagen, som er en av de første som meldte seg inn i LHL Hjerneslag, gjorde suksess på LHL Hjerneslags ettårsmarkering med sin musikalske opptreden. Også denne februarkvelden framfører han et knippe gode låter.

LHL Hjerneslag ærespris

I løpet av kvelden skal også LHL Hjerneslag dele ut sin ærespris 2018. I 2017 ble prisen, som den første i historien, tildelt professor David Russell.

Påmelding

Påmelding er ikke påkrevet, men ønskelig til hjerneslag@lhl.no (oppgi dato 15.2).