Hopp direkte til innhold

Hjertelig velkommen!

Vi er sterkere sammen! Afasiforbundet i Norge er nå del av LHL. Hjertelig velkommen til alle i Afasiforbundet!

Viktig melding
Skjermdump fra spillet
Foto: Wise Serpent Studios AS

LHL Hjerneslag-prosjekt presenteres i USA

I mars skal Ezekiel Hauge presentere rehabiliteringsdataspillet han utvikler sammen med Sunnaas sykehus HF og LHL Hjerneslag, på en stor bransjekonferanse i USA.

Hauge, som er game-designer og CEO i det Notodden-baserte selskapet Wise Serpent Studios AS, er invitert til å snakke på Games Developer Conference 2022 (GDC2022) i San Francisco. Konferansen er for bransjefolk innen dataspill. Det forventes en 30–40 000 deltakere.

Samarbeidsprosjektet

I SlagNytt nummer 2, 2021 presenterte vi samarbeidsprosjektet mellom Hauge og hans selskap, Sunnaas sykehus og LHL Hjerneslag. Kort fortalt er man i gang med å utvikle et spill, som skal bli et moderne og lystbetont rehabiliteringsverktøy for slagrammede og personer med annen ervervet hjerneskade. I motsetning til de kommersielle spillene skal dette spillet ta større hensyn til brukernes funksjonsnivå.

Nytt spill skal gi lystbetont rehabilitering

I spillet tas du med til en flott sandstrand, som gjerne kan være på Baia do Sancho i Brasil, Varadero Beach på Cuba eller La Concha Beach i Spania. Her får du blant annet teste dine evner som bueskytter.

Interessen for prosjektet, spillet og Hauges arbeid er så stor at selv en stor internasjonal konferanse har funnet rom for en presentasjon i sitt program. Games Developer Conference 2022 har blitt avholdt årlig siden 1988. Bare det å delta på konferansen er en utfordring for mange, da det koster mellom 1 500 og 2 000 amerikanske dollar å komme inn. Det er Norsk filminstitutt som dekker Hauges flyreise, mens verten, GDC2022, dekker konferansen.

Anerkjennelse

Invitasjonen til USA er en stor anerkjennelse til Hauge og Wise Serpent Studios. Invitasjonen kom etter at han under pandemien deltok på det digitale arrangementet Games Industry Gathering, som er et nettverk hvor utviklere over hele verden treffes og deler erfaringer. Etter at Hauge hadde snakket på en møteplass som diskuterte hvordan man kan utvikle spill for mennesker med nevroatypiske tilstander, som for eksempel dysleksi og ADHD, ble interessen også for hans pågående spillprosjekt vekket.

Resultatet er et 60 minutters foredrag på Games Developer Conference 2022 i San Francisco om spillet han nå jobber med for bruk innen rehabilitering for personer med hjerneslag og annen ervervet hjerneskade.