LHL Hjerneslag

Hopp direkte til innhold

LHL Hjerneslag Ung Østfold er etablert

Nylig ble LHL Hjerneslag Ung Østfold etablert, og dermed er det niende nettverket for unge slagrammede og pårørende igangsatt. Og flere er i startgropen!

Remi Drageset (45) fra Fredrikstad ble i november 2015 rammet av hjerneslag. Han satt foran pc-èn da han plutselig fikk flimring foran øynene og store balansevansker.

Remi-Drageset_1920px.jpg

Ikke de vanlige symptomene

– Jeg tenkte med en gang på hjerneslag, men dette var ikke de vanlige symptomene. Prate, smile, løfte, passet ikke inn – men noe var galt og jeg kontaktet legen, forteller han. Det ble det påvist både høyt blodtrykk og høyt blodsukker, og han ble deretter innlagt på sykehuset og fikk konstatert hjerneslag.

Humor og en detaljert ukeplan

Nå, over to år etterpå, har livet endret seg. Remi har fortsatt utfordringer i form av at hukommelsen er redusert, balansen ikke er som før, stemmen har endret seg og han leter etter ord. Energinivået er redusert, og Remi er foreløpig ikke tilbake i jobb. Men ved hjelp av en ukeplan går hverdagen bra, så han er ikke lenger bekymret for å bli tiltaksløs.

Han trener flere ganger i uken på treningssenter og går turer minst en gang i uka. Ukeplanen er detaljert, men nødvendig for å få dagen til å gå opp. Ett av punktene på planen er at TV-èn skal av klokka 21. Dette for å roe ned hodet på kvelden og gi forberedelser til god søvn. Et viktig redskap i hverdagen er å bruke humor. Det er også viktig å ha fokus på det som er bra, og tenke at man kan ha positive utfordringer.

– Jeg vil ikke bli 100 prosent som før, men det er en ny Remi her som legger nye framtidsutsikter. Livet er bra!

LHL Hjerneslag Ung-nettverkene utvider seg

Gjennom LHL Hjerneslag Ung-møter i Oslo har Remi møtt flere unge slagrammede i samme situasjon. Felles for møtene er at der kommer mennesker som opplever glede, mestringsfølelse og viser entusiasme – på tross av at de har gjennomgått hjerneslag.

Remi har opplevd at det er flere enn han først trodde som har gjennomgått hjerneslag. Derfor ser han behovet for et nettverk også i Østfold. På oppstartmøtet i Sarpsborg møtte det opp sju interesserte. Der ble det diskutert aktiviteter videre, og det er allerede planlagt møte 12. april i lokalene til LHL Fredrikstad i Østfoldhallen. Det blir erfaringsforum cirka en gang per måned i LHL Hjerneslag Ung Østfold (møtestedene vil variere).

I løpet av 2018 er det planer om flere LHL Hjerneslag Ung-nettverk i landet. Det neste kommer i gang i Buskerud i løpet av våren. På LHL Hjerneslag sine sider på facebook vil det bli annonsert fortløpende arrangementer.