Hopp direkte til innhold

Hjertelig velkommen!

Vi er sterkere sammen! Afasiforbundet i Norge er nå del av LHL, gjennom LHL Hjerneslag og Afasi. Hjertelig velkommen til alle i Afasiforbundet!

Viktig melding

Ny film om livet etter hjerneslag

Et hjerneslag rammer både den som får det og de pårørende. For mange blir det endringer i hverdagen. I samarbeid med Sanden Media har LHL Hjerneslag laget filmen «Livet etter hjerneslag». Filmen forteller historien om Lin Iren Giske Andersen (50), som fikk slag i 2013, og hvordan det har påvirket henne, dattera Selma og sønnen Fritjof.

Filmen "Livet etter hjerneslag" gir et innblikk hvordan et slag kan påvirke et menneskes fysiske, psykiske og kognitive helse, hvordan hverdagen preges av oppturer og nedturer, hvordan nære pårørende blir påvirket og reagerer og hva man selv kan gjøre for å mestre utfordringene.

Livet etter hjerneslaget

Hvordan er hverdagen etter hjerneslaget? Filmen er støttet av Helsedirektoratet, og produsert av Sanden media.

Filmen er viktig for alle som skal leve med et gjennomgått slag, slagrammede som pårørende, og for de som bare vil ha mer innsikt. Tross alvoret i diagnosen er dette en film med også humør og varme, sier generalsekretær Tommy Skar i LHL Hjerneslag.

Lin Iren Giske Andersen, som er hovedpersonen, er glad for at hun sa ja til å delta.

Om dette kan bidra til at andre får en enklere hverdag, så er det en god belønning for å stille opp med egne erfaringer.

Sanden Media har laget over 60 filmer for NRK og TV2. Enda flere filmer er laget i samarbeid med ulike organisasjoner innenfor helse og samfunn.

Denne filmen er spesielt viktig fordi den har en god fortelling som angår mange, sier Livar Hølland, daglig leder i Sanden Media.