Hopp direkte til innhold

Hjertelig velkommen!

Vi er sterkere sammen! Afasiforbundet i Norge er nå del av LHL. Hjertelig velkommen til alle i Afasiforbundet!

Viktig melding
Benjamin Schytt og spesialergoterapeut Truls Johansen
Foto: Ezekiel Hauge

Nytt spill skal gi lystbetont rehabilitering

I samarbeid med Sunnaas sykehus HF og LHL Hjerneslag, LHL Hjerneslag Ung og LHL Hjerneslag Barn og Ungdom er Wise Serpent Studios AS i gang med å utvikle et helt nytt spill, som skal bli et moderne og lystbetont rehabiliteringsverktøy for slagrammede.

LHL Hjerneslag Barn og Ungdom har testet prototypen. – I motsetning til de kommersielle spillene skal vi i dette spillet ta større hensyn til brukernes funksjonsnivå, sier prosjektleder Ezekiel Hauge.

Allerede under workshopen 24. juni kunne 11 år gamle Benjamin Schytt og spesialergoterapeut Truls Johansen konstatere at det er et lystbetont rehabiliteringsverktøy Wise Serpent Studios AS er i gang med å utvikle.

Hauge er også game-designer og CEO i det Notodden-baserte selskapet. Da han fikk idéen til spillet kontaktet han LHL Hjerneslag, og sammen gikk de til Sunnaas, før også Stiftelsen Dam tente på idéen og ga støtte.

Ezekiel Hauge er ikke bare opptatt av spill, han har erfaring med slagrammede. Det har de også i høyeste grad på Sunnaas, men i tillegg har de spillerfaring gjennom suksess med blant annet prosjektet "Spill Deg Bedre".

Ved bruk av virtual reality – VR - og spesialkontrollere vil vi prioritere tilgjengelighet og tilpassing for den enkelte bruker for å øke muligheten til å benytte spill for trening i institusjon og hjemme, forteller Hauge, som presiserer at spillet vil egne seg for flere grupper med ervervet hjerneskade enn bare slagrammede.

Før sommerferien ble det satt opp en prototype på Sunnaas sykehus og invitert til workshop. En gruppe terapeuter og pasienter fra sykehuset og representanter for LHL Hjerneslag Ung og LHL Hjerneslag Barn og Ungdom fikk se og teste det kommende verktøyet.

I spillet tas du med til en flott sandstrand, som gjerne kan være på Baia do Sancho i Brasil, Varadero Beach på Cuba eller La Concha Beach i Spania. Her får du blant annet teste dine evner som bueskytter. Under workshopen fikk Hauge og samarbeidspartnere gode tilbakemeldinger, og tips og råd til den videre utviklingen.

Det nye spillet skal være klart om ca. ett år, og da kommer vi tilbake med en fyldig omtale og beskrivelse.

Støttet av Stiftelsen Dam

Støttet av Stiftelsen DAM

Forsiden til SlagNytt & Afasiposten nr 2, 2023

Les mer i magasinet SlagNytt & Afasiposten

SlagNytt & Afasiposten er LHL Hjerneslag og Afasi sitt magasin om hjernehelse, hjerneslag og afasi. Magasinet inneholder nyheter, temaartikler, kronikker og intervjuer med brukere og eksperter.

Se alle utgavene av Slagnytt & Afasiposten