Hopp direkte til innhold

Skattefradrag

LHL Internasjonal innberetter gaver fra privatpersoner og bedrifter/organisasjoner i henhold til Skattedirektoratets retningslinjer.

Dette betyr at gaver mellom 500-25 000 kroner (for inntektsåret 2022) vil bli innberettet dersom vi har fødselsnummer (11 siffer) eller organisasjonsnummer.

Hvis våre opplysninger om ditt fødselsnummer er feilaktige eller mangler, ber vi deg ta kontakt med oss for å rette opp i dette. Ta kontakt på telefon 930 08 891.

Regler for skattefradrag

Det er anledning til å trekke fra gaver til frivillige organisasjoner på inntekten slik at du reduserer skatten. Minstebeløp for fradrag er 500 kroner og må være til en og samme organisasjon i løpet av et inntektsår. Maksimalt fradrag for 2022 er 25 000 kroner.

Det er organisasjonen selv som må levere oppgave om den enkelte givers gaver. Fradraget blir så ført som en egen post i skattemeldingen av ligningsmyndighetene. Det er ikke lenger anledning for skatteyteren å påberope seg fradrag ved selv å føre opp beløpet i sin skattemelding. LHL Internasjonal vil sende oppgave på hver giver elektronisk til ligningsmyndighetene. Giverne vil i tillegg få tilsendt en skattekvittering fra LHL Internasjonal.

Les mer om gaver til frivillige organisasjoner på Skatteetatens nettsider.

Spørsmål?

E-post

E-post: