Hopp direkte til innhold

LHL og tuberkulose: Det som er fortidens fortellinger for oss, er hverdag og virkelighet for andre.

Også i vår har vi fått anledning til å besøke lokallag av LHL.

I april fikk daglig leder Mona Drage gleden av å besøke LHL Rakkestad, og nå i juni gikk turen hennes nordover til Finnsnes. Det ble to veldig trivelige møter med hyggelige og engasjerte LHL-medlemmer! Temaet for besøkene var LHL Internasjonal sitt arbeid og tuberkulosesituasjonen i samarbeidslandene våre. Vi kom også inn på situasjonen i Ukraina, som er en helsekrise i tillegg til en humanitær krise. Ukraina er blant landene i Europa som har mest tuberkulose, og de har også veldig mye multiresistent tuberkulose. Krigen gjør det jo enda vanskeligere for menneskene som er rammet og for landet. Behovet for innsats i Romania og Russland, der vi har prosjekter, er også viktigere enn noen gang!

Vi fikk dessverre ikke tatt noen bilder i Rakkestad, men her er i hvert fall noen bilder fra det hyggelige møtet i Finnsnes!

Sigurd Olsen, som selv har hatt tuberkulose som ung og var med å starte LHL Finnsnes i sin tid, i engasjert samtale med Mona Drage og Arne-Kjetil Hafstad. Kvelden ble avsluttet med utdeling av blomster til likepersoner og andre som har bidratt litt ekstra den siste tiden

I mars var likeperson og tidligere tuberkulosepasient Kjetil Dybvik på besøk hos LHL Jæren og Dalane, som hadde møte på Brusand bedehus. Kjetil har besøkt prosjektene våre i Malawi og Tanzania, og på Jæren fortalte han om tuberkulosesituasjonen i disse landene og om arbeidet vårt der.

Her er et bilder fra foten av Kilimanjaro-fjellet i Tanzania. Her møtte han tidligere tuberkulosepasienter som nå deltar på lungerehabilitering, og helsearbeidere som jobber med rehabiliteringen. Kjetil er alltid veldig glad for å møte medlemmer av LHL, og besøket på Jæren var ikke noe unntak!

Når svakhet blir styrke

 

Gi en gave til tuberkulosesyke

Vipps logo

Vipps til 49236

Vipps 250 kroner for å støtte en tuberkulosesyk gjennom behandlingen.

Konto

Bank

Kontonummer: 1503 33 09462

Konto

Gi et månedlig beløp

Bli fast giver