Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

LHL og tuberkulose: Det som er fortidens fortellinger for oss, er hverdag og virkelighet for andre.

Også i vår har vi fått anledning til å besøke lokallag av LHL.

I april fikk daglig leder Mona Drage gleden av å besøke LHL Rakkestad, og nå i juni gikk turen hennes nordover til Finnsnes. Det ble to veldig trivelige møter med hyggelige og engasjerte LHL-medlemmer! Temaet for besøkene var LHL Internasjonal sitt arbeid og tuberkulosesituasjonen i samarbeidslandene våre. Vi kom også inn på situasjonen i Ukraina, som er en helsekrise i tillegg til en humanitær krise. Ukraina er blant landene i Europa som har mest tuberkulose, og de har også veldig mye multiresistent tuberkulose. Krigen gjør det jo enda vanskeligere for menneskene som er rammet og for landet. Behovet for innsats i Romania og Russland, der vi har prosjekter, er også viktigere enn noen gang!

Vi fikk dessverre ikke tatt noen bilder i Rakkestad, men her er i hvert fall noen bilder fra det hyggelige møtet i Finnsnes!

Sigurd Olsen, som selv har hatt tuberkulose som ung og var med å starte LHL Finnsnes i sin tid, i engasjert samtale med Mona Drage og Arne-Kjetil Hafstad. Kvelden ble avsluttet med utdeling av blomster til likepersoner og andre som har bidratt litt ekstra den siste tiden

I mars var likeperson og tidligere tuberkulosepasient Kjetil Dybvik på besøk hos LHL Jæren og Dalane, som hadde møte på Brusand bedehus. Kjetil har besøkt prosjektene våre i Malawi og Tanzania, og på Jæren fortalte han om tuberkulosesituasjonen i disse landene og om arbeidet vårt der.

Her er et bilder fra foten av Kilimanjaro-fjellet i Tanzania. Her møtte han tidligere tuberkulosepasienter som nå deltar på lungerehabilitering, og helsearbeidere som jobber med rehabiliteringen. Kjetil er alltid veldig glad for å møte medlemmer av LHL, og besøket på Jæren var ikke noe unntak!

Når svakhet blir styrke

 

Støtt vår kamp Gi en gave til tuberkulosesyke

Vipps logo

Vipps til 49236

Vipps 250 kroner for å støtte en tuberkulosesyk gjennom behandlingen.

Konto

Bank

Kontonummer: 1503 33 09462

Konto

Gi et månedlig beløp

Bli fast giver