Hopp direkte til innhold
Foto: John Wollwerth / Shutterstock

Gi ditt bidrag til kampen mot tuberkulose

En ny rapport fra Verdens helseorganisasjon viser at tuberkulose er den infeksjonssykdommen som tar flest liv på verdensbasis. Hjelp oss å hjelpe de som trenger det mest.

Den siste rapporten fra Verdens helseorganisasjon, som kom i november, viser at tuberkulose er den smittsomme sykdommen som tar livet av flest mennesker i verden i dag. Hjelp oss å hjelpe de som trenger det mest.

Tuberkulose rammer hovedsakelig fattige og sårbare grupper, som lille Usman, på bildet over. Han er 10 år gammel og bor i Sudan, og er sammen med moren sin på helseklinikken. De to siste årene har Usman vært syk, men legene trodde at han bare var forkjølet. Til slutt ble han så dårlig at han ble sendt til sykehuset. Her fant de ut at han hadde smittsom lungetuberkulose. Da fikk han endelig behandlingen som gjorde at han ble så frisk at han kunne begynne på skolen.

Usmans historie er dessverre ikke unik. Tuberkulose er omspunnet av feiloppfatninger, myter og stigma som gjør at mange dør uten at de har fått diagnosen. LHL Internasjonal jobber med å øke kunnskapen om sykdommen. Din støtte bidrar til at pasienter kan komme raskere til behandling og dermed  blir tidligere frisk og unngår å smitte de rundt seg. Ditt bidrag er med på å redde liv!  

Gi en gave til tuberkulosesyke

Vipps logo

Vipps til 49236

Vipps 250 kroner for å støtte en tuberkulosesyk gjennom behandlingen.

Konto

Bank

Kontonummer: 1503 33 09462

Konto

Gi et månedlig beløp

Bli fast giver

Takk for at du er med på å bekjempe en av verdens mest dødelige sykdommer!