LHL Internasjonal

Hopp direkte til innhold

Hjelp oss å stoppe spredningen av tuberkulose etter jordskjelvet i Nepal

Send en SMS med kodeord TBNEPAL til 2490, så gir du kr 200,- til arbeidet med å stoppe spredningen av tuberkulose etter jordskjelvet i Nepal. Eller gi ditt bidrag på konto 1503 33 09462 og merk innbetalingen med Nepal.

Jordskjelvet i Nepal har tatt livet av over 7500 mennesker. Hundretusenvis av bygninger er ødelagt, inkludert skoler, sykehus og helseklinikker. Landets helsevesen befinner seg i en dyp krise.

nepal.eldre.kvinne.1200x.jpg

Alt som er oppnådd i Nepal står nå i fare for å forsvinne. Forekomsten av sykdommen tuberkulose kommer til å øke betraktelig igjen hvis vi ikke bidrar i dugnaden.

For de titusener som ble skadet i jordskjelvet er behovet akutt. For mennesker som er syke, uavhengig av jordskjelvet, er behovene også akutte. Det handler om liv og død. For å bygge opp igjen helsevesenet i landet kreves en langsiktig forpliktelse. En møysommelig oppbyggingsfase venter.

LHL Internasjonal har siden 1996 støttet og samarbeidet med helsemyndighetene i Nepal. Samarbeidet fokuserer på kampen mot tuberkulose gjennom etablering og utvikling av et godt helsesystem som sikrer at hjelp og behandling når alle som trenger det. Alt som er oppnådd står nå i fare for å forsvinne.

Forekomsten av sykdommen tuberkulose kommer til å øke betraktelig igjen hvis vi ikke bidrar i dugnaden. På grunn av raserte helseklinikker får tuberkulosepasienter behandlingsavbrudd; dette øker sjansen for utvikling av resistens, en farlig utvikling, Lite mat, samt dårlige bo- og sanitærforhold, fører til nedsatt immunforsvar. Dermed er innbyggerne i Nepal mer utsatt for sykdommer, inkludert tuberkulose. I en situasjon der mennesker som er syke av tuberkulose ikke får tilgang til verken diagnose eller behandling forblir de smittefarlige. Etter en katastrofe som den vi nå har opplevd i Nepal, oppholder mennesker seg tett på hverandre i provisoriske teltleirer der sykdomssmitte spres raskt.

Innbyggerne i Nepal trenger mer enn noen gang tilgang til gode helsetjenester. Ditt bidrag vil hjelpe i gjenoppbygningen av helsevesenet i Nepal.

Stopp tuberkulosen – send en SMS til 2490 med kodeord TBNEPAL – kr 200,- blir trukket fra din telefonregning. 

Eller gi ditt bidrag på konto 1503 33 09462 og merk innbetalingen med Nepal.

 Les mer om situasjonen i Nepal og arbeidet vårt der.