Hopp direkte til innhold

Samarbeidspartnere fra Tanzania og Sudan på LHLs landsmøte

LHLs landsmøte gikk av stabelen månedsskiftet oktober/november, og to av LHL Internasjonals partnere ble invitert til å delta som gjester.

Joseph Mapunda og Hanadi Hussien leder hver sin pasientorganisasjon, henholdsvis Mukikute i Tanzania og STPA (Support TB Preventive Action) i Sudan.

Båndene til LHL er sterke, både på grunn av et langt og godt samarbeid, og med en felles historie hvor kampen for tuberkuloserammedes rettigheter i samfunnet har vært sentral.

Landsmøte fikk innblikk i arbeidet

Landsmøtet ble en inspirerende og minneverdig opplevelse for begge gjestene. De kunne følge den demokratiske prosessen på nært hold med diskusjoner, innlegg og avstemminger. I tillegg fikk de mulighet til å gi landsmøtedeltakerne et innblikk i hvordan situasjonen er for tuberkulosesyke i deres respektive hjemland, og hvordan organisasjonene deres arbeider.

Besøk på Drammen sukehus og i LHL Finnsnes

Etter at landsmøtet var over reiste Joseph Mapunda sammen med Arne Ketil Hafstad, tidligere styreleder i LHL, for å delta på lokallagsmøtet til LHL Finnsnes og dele sin personlige historie som tidligere tuberkulosepasient. Det ble en uforglemmelig opplevelse for alle.

Samtidig besøkte Hanadi Hussein Drammen sykehus for å se og lære om tuberkulosearbeidet og helsevesenet i Norge. Det var også erfaringsutveksling med helsesøstre, smittevernlege og likepersoner. Programmet ble avsluttet med en felles samling hos LHL Internasjonal med inviterte gjester, hvor blant annet Norad deltok.

Les mer om Mukikute her