Hopp direkte til innhold

Stor interesse for tuberkuloseinformasjon

– Folk må være oppmerksomme på symptomene på tuberkulose, sa byråd Anniken Hauglie, da hun besøkte informasjonsarrangement i Oslo.

Tuberkulose er fortsatt et stort helseproblem på verdensbasis. Rundt 9 millioner mennesker blir syke, og 1,4 millioner dør hvert år, til tross for at det fins behandling for sykdommen.

I Norge er det rundt 350 tilfeller av tuberkulose hvert år. Over 90 prosent av de som får sykdommen, er personer som er født i land med høy forekomst av tuberkulose.

Verdens tuberkulosedag, 24. mars, blir markert over hele verden. I Oslo samarbeidet LHL Internasjonal og Kaalmo Helseorganisasjon om et arrangement på Grønlands Torg. Kaalmo er en hjelpeorganisasjon som hovedsakelig jobber med tuberkulose og mor-barn helse i Nord-Somalia. I tillegg samarbeider organisasjonen med LHL Internasjonal om tuberkulosearbeid i Norge.

Hovedmålet med arrangementet var å spre informasjon om at tuberkulose kan behandles, og at behandlingen er gratis i Norge. LHL Internasjonal verdsetter og er stolt over at i Norge får alle personer med tuberkulose behandling, uavhengig av hvor de kommer fra og av oppholdsstatus. Slik er det ikke overalt i verden.

Byråd for helse og sosiale tjenester i Oslo, Anniken Hauglie, besøkte arrangementet. Hauglie sa hun satt stor pris på at LHL Internasjonal og Kaalmo samarbeidet om et arrangement for å rette oppmerksomhet mot tuberkulose. Hun oppfordret folk til å være oppmerksomme på symptomer på tuberkulose, og til å la seg undersøke. Hun understreket at vi har et godt behandlingstilbud i Norge, og at undersøkelser og behandling er gratis.

Under arrangementet ble det delt ut informasjonsbrosjyrer om tuberkulose på norsk og ti minoritetsspråk, og det ble servert kaffe og vafler. Mange mennesker møtte opp, og det var god stemning rundt arrangementet.

Les mer om tuberkulose og behandling her.