LHL Internasjonal

Hopp direkte til innhold
Foto: Heb / Wikimedia Commons

Stop TB Partnership

Stop TB-partnerskapet ble etablert i 2001 og består nå av over tusen partnere fra mer enn hundre land. Visjonen til Stop TB-partnerskapet er “En verden fri for tuberkulose”.

Stop TB-partnerskapet ble etablert i 2001 og består nå av over tusen partnere fra mer enn hundre land. Dette inkluderer offentlige tuberkuloseprogrammer, forskningsinstitusjoner, internasjonale og nasjonale organisasjoner, samt grasrotorganisasjoner som drives av mennesker som har, eller har hatt, tuberkulose.

Hvert femte år publiserer partnerskapet en global plan for bekjempelse av tuberkulose. For å følge opp WHOs post-2015-strategi om eliminering av tuberkulose, har partnerskapet utarbeidet en global plan "to End TB" 2016 – 2020 med prioriteringer og tiltak som må til for å nå disse målene.

WHO har til nå vært vertskap for Stop TB-partnerskapets sekretariat, som ligger i Genève. I januar 2015 flyttet de til United Nations Office for Project Services (UNOPS) i København.

I tillegg til sekretariatet, har de flere tematiske arbeidsgrupper, blant annet på resistent tuberkulose, og ko-infeksjon tuberkulose/hiv.

Stop TB-partnerskapet jobber også tett på det Globale Fondet.

Les mer om Stop TB Partnership her.