Hopp direkte til innhold
Bilde av flere barn på rekke
Foto: Shutterstock

Alle kan bli friske av tuberkulose!

Tuberkulose er et av de få verdensproblemene vi vet vi kan løse. Gi en gave til verdens tuberkulosesyke og hjelp oss å bli kvitt sykdommen en gang for alle!

Alle kan bli friske av tuberkulose, men da må man ha tilgang på riktig og god behandling. Fordi det er så mye skam knyttet til sykdommen er det også mange som ikke oppsøker hjelp før det er for sent.

  • Hvert år dør 1,4 millioner mennesker av tuberkulose til tross for at det er en helbredelig sykdom.
  • Tuberkulose er nært knyttet til fattigdom og dårlige levekår. På grunn av velstandsutviklingen er tuberkulose nå en relativt sjelden sykdom i Norge, men på verdensbasis blir rundt 10 millioner mennesker syke hvert år.
  • 10 millioner barn er foreldreløse som følge av sykdommen. 
  • Folkeopplysning og forebygging redder liv

LHL Internasjonal samarbeider med pasientorganisasjoner, helsemyndigheter og forskningsinstitusjoner om å bekjempe tuberkulose. Dette gjør vi blant annet gjennom folkeopplysning, forebygging, oppfølging av tuberkulosesyke, kompetanseutvikling og forskning.

Slik bidrar vi til at flere oppsøker hjelp i tide, at flere får riktig behandling og at sykdommen ikke spres videre. Det redder liv.

Støtt vår kamp mot tuberkulose

Vipps til 49236.

Vipps 250 kroner for å støtte en tuberkulosesyk gjennom behandlingen.

Bank

Kontonummer: 1503 33 09462

Gi et månedlig beløp

Bli fast giver

OK Bingo

LHL Internasjonal vil rette en stor takk til våre samarbeidspartnere OK Bingo, som hvert år gir tilbake til lokale lag og foreninger. Husk at hvis du spiller lokalt, er du med å støtte lokale lag og foreninger i Norge! Vi setter stor pris på bidraget til tuberkulosearbeidet!

Vi er medlem i InnsamlingskontrollenVed registrering i Innsamlingsregisteret har LHL Internasjonal forpliktet seg til å følge spesifikke regnskapsregler og underlegge seg ekstern kontroll. Det stilles videre vilkår for registrering at minimum 65 % av innsamlede midler uavkortet går til det oppgitte formål. Dette er med på å sikre at pengene du gir oss som støtte går til saken du ønsker å støtte.

Les også om