LHL

Hopp til innhold


Ung i LHL

25 000 unge har en eller annen form for hjerte- eller lungesykdom. Noen slåss med plagene sine hver dag, mens andre merker lite eller nesten ingenting til sykdommen sin. Ellers er vi som ungdom flest!

"Unbreakable" – en musikkvideo om å mestre motgang og alvorlig sykdom og gå videre i livet

Takket være ExtraExpress-midler fra ExtraStiftelsen kunne LHL i 2015 spille inn sangen "Unbreakable" i samarbeid med vårt unge LHL-medlem Emilie "Mimmi" Andersen og Akershus Universitetssykehus ved musikkterapeut Monica Overå. Da prosjektet vårt i tillegg vant midler i Extra-trekningen på NRK, kunne vi også lage en musikkvideo til sangen.

"Mimmi" har en medfødt hjertesykdom og har skrevet teksten til "Unbreakable". Sangen handler om å ikke gi opp selv om livet kan være vanskelig som følge av alvorlig sykdom og andre utfordringer i hverdagen, blant annet mobbing.

Les intervjuet med "Mimmi" på ExtraStiftelsens nettside.

TungPust og HjerteDunk
- en film om a ha en kronisk sykdom

Ei gruppe ungdom med astma og lungesykdom, ei anna gruppe med hjertefeil snakker sammen om det å ha en kronisk sykdom. Når de to gruppene møtes, finner de ut at de har mye felles. Det handler om å bli akseptert som den du er, ikke som han med astma eller hun med arrene.

Filmen er et samarbeidsprosjekt mellom Forandringsfabrikken og LHL, og er finansiert av Ekstrastiftelsen Helse og Rehabilitering. Den er gratis og kan bestilles fra LHL: post@lhl.no.

Se også: