Hopp direkte til innhold

Costa del Sol · Hotel Alay

Bli med til Spanias Solkyst med over 300 årlige solskinnsdager, lange strender og rolig tempo. Det er skrudd ekstra opp for velvære med opphold på 4-stjerners hotell i balkongrom. På reisen er det inkludert lekker halvpensjon med vin, spennende utflukter og norsktalendereiseleder.

20. september

Costa del Sol · Hotel Alay

Et hyggelig, behagelig og solriktavbrekk med avslappende opplevelser, bort fra mørketiden i Norge.
Tid 00:00 Sted Malaga, Spania
Pris fra 13995,-

Last ned: LHL Bergen - TUR TIL Costa del Sol · Hotel Alay.pdf

Inkludert i prisen:

 • Fly Norge-Málaga t/r
 • Transfer lufthavn-hotell t/r
 • Alle skatter og avgifter
 • 14 netter på Hotel Alay
 • 14 x frokost
 • 14 x middag med vin og vann
 • Orienteringstur i lokalområdet
 • Utflukt til Málaga
 • Utflukt til Marbella og Puerto Banús
 • Lunsj i privat hjem
 • Norsktalende reiseleder

Tillegg per person:

 • Dobbeltrom med balkong og full havutsikt: kr  1 495
 • Enkeltrom: kr  2 995
 • Enkeltrom med balkong og full havutsikt: kr  4 495

Ekstra arrangementer:

 • Sjarmerende Cádiz og sherrybyen Jerez: kr  695
 • Andalucía for alle sanser: kr 495

Påmelding

Påmelding til Vitus reiser, telefon 901 66 999. Frist 1. juni.

Program

Dag 1: Ankomst til Costa del Sol

Vi flyr til Málaga. I lufthavnen blir vi ønsket velkommen av vår norske reiseleder og kjører deretter til Benalmádena – vårt hjem på Solkysten. Om kvelden nyter vi middag på hotellet, som alltid serverer en variert og lekker buffé.

Dag 2: Costa del Sol

Om formiddagen arrangerer reiselederen en hyggelig liten spasertur i lokalområdet, så vi raskt kan lære det å kjenne. Her får vi masser av praktiske råd og gode tips til langtidsferien. Samtidig blir det informert om på hvilke dager de inkluderte utfluktene foregår.

Dag 3-14: Tid for avslapning og inkluderte utflukter

Under oppholdet arrangerer hotellet muligens kveldsunderholdning en gang i blant, men det er mye å ta seg til i området omkring. Spør gjerne reiseleder om tips til hva man kan finne på i nærområdet.

Dag 15: Hjemreise

Da er tiden kommet for å ta farvel for denne gang. Avreise fra Málaga til Norge.

 

Inkludert utflukt: Eksklusive Marbella og lystbåthavnen Puerto Banús

Den fornemme byen Marbella er kjent for glamour og luksus. På dette eksklusive feriestedet finner vi en sann lekeplass for millionærer, kjendiser, kongehus og sjeiker. Vi drar på byvandring i den stemningsfulle gamle bydelen som er bevart i ekte andalusisk stil med fine hvitkalkede hus, blomsterrike balkonger og små smug som snor seg innover i byen. Marbella har bevart sin identitet som en del av det ekte Andalucía, som nettopp kan oppleves best om høsten og i vintermånedene.

I hjertet av byen finner vi det gamle torget Plaza de los Naranjos, som er vakkert omgitt av appelsintrær og hyggelige restauranter og caféer. På halvdagsutflukten besøker vi også den verdensberømte fasjonable marinaen i Puerto Banús.

Inkludert utflukt: Lunsj i privat hjem

Det er umulig å ikke bli imponert når vi besøker ekteparet Astrid og Joss, som bor i en sjarmerende spansk finca i den lille landsbyen Alhaurin el Grande i nærheten av Mijas. Kun for Vitus Reiser slår de opp dørene til sitt hyggelige hjem, som ligger midt i et vakkert lite fjellområde. De har begge en smittende livsglede, og deres positive innstilling til å få besøk er en fornøyelse. I tillegg til å være maler har Astrid vært en kjent hesteguide i Andalucía, og i den forbindelse har hun hatt en del private arrangementer i huset. Hun har derfor en liten hjemme-bar, hvor hun selger drikkevarer til lave priser. Joss er en ekte handyman, og har tryllet hyggelige steder frem rundt omkring både inne og ute, hvor man kan sitte og slappe av mens man nyter utsikten over fjellene. Vi kan fritt gå rundt overalt, for her er hyggen og gjestfriheten i høysetet. Kanskje tar nevøen et par numre på spansk gitar – eller kanskje møter vi regionens kjente maler Francine, som er Astrids mor? Paret har bodd i huset i 22 år, og nå etter at tre av de seks barna har flyttet hjemmefra vil de gjerne ha litt mer liv i deres kunstnerhjem. Å besøke deres landsted er den perfekte rammen for en autentisk spansk opplevelse, hvor vi kommer tett på den lokale befolkningen, og hvor nesten alt kan skje! Kodeordet er ganske enkelt hygge. Vi nyter Astrids herlige hjemmelagde frokost, som det serveres et glass vin eller en øl til.

Inkludert utflukt: Romantisk kveldstur i Málaga inkl. tapasmiddag

Ut på ettermiddagen drar vi på en utrolig flott halvdagstur til Andalucías nest største by. Málaga er en vakker storby med en lang historie og et stort utvalg av kulturelle muligheter, deriblant intet mindre enn 37 museer. På den lille panoramaturen i Picassos fødeby nyter vi utsikten over den nyrenoverte havnen, før vi hygger oss med en tradisjonell tapasmiddag på en deilig lokal restaurant.

På den romantiske byvandringen med lokalguide merker vi folkelivet på turen gjennom Málagas historiske sentrum med eventyrlige plasser, sandfargede bygninger, vakre marmorbelagte gater - og vi kommer inn i meget trange smug, som de færreste kjenner til. Når solen går ned lyser de gamle gatelysene vakkert opp de eventyrlige bygningene, og det gir en fantastisk romantisk stemning overalt. Underveis hører vi om noen av byens mer ukjente historier, både morsomme og litt uhyggelige! Byvandringen er på rundt 2 kilometer og tar cirka 1,5 time. Vi går i et rolig tempo, og har tid til å nyte stemningen underveis mens vi tar en liten pause på en av de stemningsfulle barene, før vi senere på kvelden kjører tilbake til hotellet. (Middag med vin på hotellet denne dagen utgår og erstattes med tapasmiddag).