Hopp direkte til innhold

Sommertur til Vestnorsk utvandringssenter og Kilstraumen

6. juni

Sommertur til Vestnorsk utvandringssenter og Kilstraumen

Tid 10:45 Sted Bergen Busstasjon perrong P

Det blir oppmøte på Bergen busstasjon perrong P kl. 10.45. Avreise er kl. 11.00.

Vår faste reiseleder Bjørn G. Dåvøy er med på turen. 

Bussen kjører nordover mot Sletta og Vestnorsk utvandringssenter. På veien kjører vi over Alversund bro, som er en hengebro bygget i 1958. Vi ankommer utvandringssenteret ca. kl. 12.00. Her får vi omvisning i Emigrantkirken og i Prærielandsbyen med de gamle små husene hvor du finner nybyggerstue, legekontor, skolestue, rådhus med fengsel og en lærerbolig. Vi får også se film om flyttingen av alle bygningene. Senteret vil vise og fortelle hva folk dro fra i Norge og hva de reiste til i Amerika.

Etter et par timers stopp på utvandringssenteret går turen videre til Kilstraumen brygge, vertshuset fra år 1610 som er kjent for sine gode matopplevelser. Her får vi servert et eksklusivt sjømatbord.

(Obs! Drikke til maten kjøper du selv)

Vi får besøk av den lokale "historikeren" Atle Lervåg som er en interessant historieforteller. Han har blant annet vært med å skrive boken "Mongstad - bygda som var". Han vil fortelle oss litt om historien til Kilstraumen. Mest tid vil han bruke til å vise bilder og fortelle om utbyggingen og endringer på Mongstad.

Etter å ha spist et godt måltid kjører vi til Vardetangen - Norges vestligste fastlandspunkt. Her tar vi en liten spasertur ut til varden og dagsturhytta på Vardetangen. Turen er godt tilrettelagt på forholdsvis flat grusvei, ca 900 meter hver vei. De som ikke klarer eller ønsker å bli med ut til dagsturhytta kan slappe av i bussen en liten stund.

Når vi er klar for avreise fra Vardetangen går turen via gamleveien slik at vi får sett Mongstadbase på nært hold. Forventet ankomst Bergen busstasjon er klokken 18.30.