Hopp direkte til innhold

Limone ved Gardasjøen er en ekte Italiensk perle. Her finnes en fantastisk kombinasjon av både ro og livlighet. Vi bor med gåavstand til Gardasjøen på det flotte 4-stjerners hotellet Splendid Palace.

17. april

Tur til Limone, Gardasjøen

Dette er reisen for livsnytere, som ønsker en avslappende ferie i skjønne omgivelser med masse opplevelser.
Tid 08:00 Sted Limone, Italia
14295,–

Gardasjøen med sine små landsbyer, hver med en historie å fortelle, er den største italienske innsjøen som berører hele tre regioner, Lombardia, Veneto og Trentino. Med det søte og klare vannet, er Gardasjøen et attraktivt reisemål for både italienere og reisende utenlands fra. Gardasjøen har et typisk middelhavsklima og vi oppholder oss i sitronbyen, Limone sul Garda. Byen er utvilsomt en av de mildeste landsbyene når det gjelder klima ved Gardasjøen.

Gamle hus og tankevekkende smug, samt den lille havnen, er de mest karakteristiske elementene i denne lille landsbyen som fortsatt ser ut som en liten fiskerlandsby. I årevis var byen isolert fra verden, helt til veien som nå går langs den, Gardesana Occidentale, ble bygget på 1930-tallet. Før det var det mer komplisert å nå Limone. Innbyggerne i byen har derfor åpnet opp for reisende og dette merkes godt på deres gjestfrihet. Når du går langs innsjøen og blant de trange gatene i Limone, er den eldgamle atmosfæren til å ta på. Bare en kort spasertur på 100 meter fra hotellet finnes smale gater samt en livlig og pittoresk sjøpromenade hvor du kan lene deg tilbake å smake på det søte liv i Italia.

På reisen får du mange opplevelser, som i tillegg dekker halvpensjon på turen med god frokost og middag på hotellet.

På programmet er det inkludert spennende utflukter til flere av de omkringliggende byene, vi tar en tur til den romantiske byen til Romeo og Julie, Verona. Mon tro man også rekker å bli bedre kjent med sansene under turen? Vi besøker nemlig en lokal vinprodusent og får servert en delikat lunsj til de utvalgte vinene. Vi skal selvfølgelig også ut å ferde på den vakre Gardasjøen og valgfritt er det om du vil ta en dag ved bassenget eller bli med å utforske Italias kulturhovedstad, Brescia.

Last ned: Program Limone Sul Garda LHL.pdf

Inkludert i prisen:

 • Fly fra Bergen-Bergamo t/r
 • Transfer fra lufthavn - hotell t/r
 • Alle skatter og avgifter
 • 7 netter på Hotel Splendid Palace
 • 7 x Frokost
 • 7 x middag
 • Rutebåt på Gardasjøen
 • Utflukt til Verona
 • Utflukt til Trentino
 • Besøk i Malcesine
 • Vinsmaking
 • Norsktalende reiseleder

Tilvalg:

 • Dobbeltrom med balkong og havutsikt, kroner 15 990 per person.
 • Enkeltrom kroner 16 290

Hotellet: Hotel Splendid Palace

100 meter fra sentrum, kombinerer Hotel Splendid Palace ønsket om avslapning og det rolige tempoet i en ferie med bevegelsen og nysgjerrigheten til å gå seg vill i fargene til landsbyen og utover. På åsryggen som går ned til kysten og strendene i Limone , viser Hotel Splendid Palace ut sine rom som vender mot Gardasjøen.

Alle rom har:

 • Eget bad med dusj
 • Balkong
 • Flatskjerm satellitt-TV
 • Wifi
 • Skrivebord
 • Air condition
 • Minibar
 • Telefonvekkerklokke
 • Heis ( med unntak av til restauranten )

Flytider:

Bergen – Bergamo: kl. 18.00–20.30
Bergamo – Bergen: kl. 21.15–23.45.

Påmelding

Ring 901 66 999 eller epost til

Depositum på kroner 2000 betales ved bestilling og restbeløp forfaller 60 dager før avreise.

 

Denne turen er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede.
På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo.

Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje, reiseledere kan dessverre ikke pålegges å bistå med dette.

Program

Dag 1: Ankomst · Limone sul Garda

Vi lander i Bergamo midt på dagen og er fremme på hotellet i sjarmerende Limone sul Garda på ettermiddagen. Vi har god tid til å senke skuldrene og bli kjent med stedet, før vi om kvelden nyter en Italiensk middag sammen på hotellet.

Dag 2: Limone, Sitroner & Byvandring

Vi besøker et viktig museum som minner oss om den nå forsvunne tradisjonen med å dyrke sitrusfrukter, Limonaia del Castèl, med sine gamle sitronhager, terrasser med steinsøyler og vegger. Her får vi i et innsyn i innsjøens tidligere sitrusdyrkingsområder.

Sammen med reiseleder beveger vi oss i byens smale gater ned mot hjertet av gamlebyen hvor vi finner den lille havnen, Porto Vecchio.

På kvelden ses vi igjen til en hyggelig middag på hotellet.

Dag 3: Verona

Vi kjører til Verona - Romeo og Julies romantiske by. Den flotte gamle byen har en fantastisk stemning og oppleves aller best til fots. På en byvandring sammen med reiseleder ser vi Piazza delle Erbe, Julies balkong, vi spaserer gjennom den flotte gågaten og ser den gamle romerske arena på Piazza Bra utenifra. Amfiteateret er om sommeren iscenesatt for operaforestillinger. Det blir tid til lunsj på egen hånd i Verona og ikke før på ettermiddagen kjører vi tilbake til Limone.

Nok en hyggelig middag blir servert på hotellet.

Dag 4: Den nordlige Gardasjøen, Malcesine og Riva del Garda

Etter frokost drar vi med båt fra Limone langs den østlige siden av sjøen hvor vi legger til for et stopp i middelalderbyen Malcesine, byens smale gater rommer mange minner fra sin stolte fortid. Etter et kort opphold i Malcesine drar vi videre med ferge til sjøens nordligste by, Riva del Garda. Byen preges av en flott naturlig kontekst og ligger forent mellom innsjø og fjell. Byens hovedtorg Piazza III Novembre med sine kafeer og restauranter tar deg vennlig i mot. De middelalderske arkadene rammer inn dette torget, ble bygget i 1220 og var avgjørende for forsvaret av byen. Vi tilbringer et par timer i den fine, gamle byen og det blir god tid på egenhånd til en velfortjent italiensk lunsj. Kjenner du deg ekstra energisk kan du ta deg en tur opp i det 34 meter høye tårnet som er et symbol på byen. På ettermiddagen returnerer vi til Limone hvor vi senere på kvelden nyter en fellesmiddag på hotellet.

Dag 5: På egen hånd eller Trentino

Nyt en dag på egen hånd eller bli med på utflukt sammen med reiseleder.

Dag 6: Sirmione og Vingårdsbesøk · Vinsmaking

Dagen starter med en kjøretur til Gardasjøens sørlige strøk, vi besøker den lokale vinprodusenten Cantina Franzosi for en hyggelig vinsmaking med noe lett og smakelig til. Rundt formiddag kjører vi videre for en bytur i den nydelige byen Sirmione, et av Gardasjøens mest populære utfluktsmål.

Dag 7: Italiensk marked · Limone´s glade marked

Hver tirsdag trekker «det glade-marked» i Limone frem. Her setter omreisende markedsfolk opp sine boder med fristende italienske varer. En festlig opplevelse med farger og dufter, som selvfølgelig også gir deg muligheten til å kjøpe lokale delikatesser med hjem. På kvelden skal vi igjen nyte Italias gode råvarer når vi spiser turens siste italienske middag på hotellet.

Dag 8: Hjemreise

Vi flyr tilbake til Bergen etter et flott opphold i Italia.