Hopp direkte til innhold
Foto: Roseslottet

Tur til Oslo 21.-23. juni

Tigerstaden har noe å tilby for enhver smak. Slottet og Karl Johan, Aker brygge, Operaen, Vigelandsparken, Munchmuseet. Listen er lang. På denne turen har vi valgt ut attraksjoner som du kanskje, og forhåpentligvis, ikke har besøkt tidligere.

21. juni

Tur til Oslo 21.-23. juni

Besøk på Roseslottet, skulpturparken på Ekeberg og Operaen.
Tid 09:00 Sted Oslo
Pris fra 5900,-

Roseslottet 2020 er en kunstinstallasjon og et pedagogisk prosjekt som har til formål å fortelle historien om okkupasjonen av Norge og om de grunnleggende prinsippene for demokrati, rettsstat og humanisme som vi den gang ble frarøvet. Og litt spesielt er det å ha vært gjest i Roseslottet, ettersom det er en kunstinstallasjon som blir stående i kun tretten måneder!

https://roseslottet.no/

Skulpturvandring i Ekebergparken kombinerer vakkert landskap, skulpturer av høy kvalitet og historie. Man blir først kort introdusert for hvordan parken ble til, før man begynner vandringen hvor vi får se høydepunkter fra kunstsamlingen.

https://ekebergparken.com/nb/om-ekebergparken

Operaen i Oslo har befestet seg som en arkitektonisk og kunstnerisk suksess som overstrømmes av besøkende både på innsiden og utsiden. Det er det første operahuset i verden der man kan gå på taket, og har blitt en av Norges store turistattraksjoner. Her blir vi delt inn i 2 grupper, som hver får en 50 min. omvisning. NB: Operahuset er stort. Vær forberedt på at det blir en del gåing.

https://operaen.no/ditt-besok/omvisning/

Påmelding

Påmelding innen 10.05.2022 til Norsk Tur på e-post: eller på telefon 38 12 03 20.

Praktisk informasjon

Dato: 21.–23. juni 2022

Pris per person:

 • 25–29 deltakere: kr 6 750
 • 30–34 deltakere: kr 6 300
 • 35–39 deltakere: kr 6 100
 • 40–45 deltakere: kr 5 900

Inkludert i grunnprisen:

 • Reisen i moderne turbuss fra Tide
 • Bompengekostnader
 • 2 overnattinger i delt dobbeltrom, Sanner Hotell
 • 2 frokost, 2 middag, 3 lunsj
 • Inngang i Roseslottet
 • Skulpturvandring 60 min. i Ekebergparken
 • Omvisning i Operaen 50 min.

Evt. tillegg per pers.:

 • Enkeltrom kr. 350,- totalt
 • Drikke til maten

Program

DAG 1, 21.06 Bergen – Sanner Hotell, Granavollen

Vi drar fra fra Bergen busstasjon perrong P kl. 09:00. Kjører via Voss og over Filefjell med stopp på Tyinnkrysset for felles lunsj. Kjører så videre ned til Sanner Hotell, hvor vi sjekker inn for to netter. Middag i samlet lag på hotellet om kvelden.

Sanner Hotell er et familiedrevet hotell, hvor der er sjel kombinert med moderne komfort. Sanner Hotell holder til på Granavollen i Hadeland, i storslagne omgivelser. Et passende medlem av De Historiske.

DAG 2, 22.06 Roseslottet, Ekeberg skulpturpark og Operaen

Etter en god frokost drar vi inn til Oslo. Vi skal ta for oss tre flotte attraksjoner i dag, og vi begynner på Oslos tak ved Frognerseteren. Her finner vi Roseslottet! Kunstnerisk ansvarlig og daglig leder er ingen ringere enn Vebjørn Sand. Han er internasjonalt kjent som maler, grafiker og prosjektskaper. Roseslottet er et kunstprosjekt som forteller historien om krigsårene på en annerledes måte enn slik det tidligere har blitt fortalt. Vi tilbringer litt tid her på egenhånd til å studere, før vi må bevege oss videre sydover i byen, til Ekebergparken – med nydelig utsikt inn mot Oslo sentrum.

I Ekeberg skulpturpark får vi vakkert landskap i skjønn harmoni med flott kunst. Parken ble til på initiativ fra Christian Ringnes, som fra egen formue har brukt nært en halv milliard kroner på prosjektet. Det ble møtt med stor skepsis i 2013 – men kritikken stilnet. I dag er Ekebergparken rangert til en av Topp 5 skulpturparker – i verden! Vi skal på en times skulpturvandring og deles inn i to grupper. Når vandringen så er avsluttet, bærer det av sted inn til Oslo sentrum og den fabelaktige Operaen. Vi skal på omvisning i dette flotte bygget, og får ta en titt i flere av operahusets mange rom - og innblikk i noe av det som skjer bak scenen før teppet går opp. Kanskje tar vi en tur innom kostymeverkstedet eller malersalen, og kanskje støter vi på en sanger eller danser på veien. Du vil også få høre mer om arkitektur, sceneteknikk, opera og ballett fra kunnskapsrike omvisere. Omvisningen varer i 50 min. og vi deles inn i 2 grupper. Så er det endelig tid for lunsj, på fasjonable Sanguine Brasserie (Operahusets restaurant).

Etter lunsj kan man – om man ikke har fått nok kunst - eks. ta Munch-museet i nærmere øyesyn (det ligger like bak Operaen). En spasertur på Operataket eller shopping er kanskje også aktuelt, og begge deler ligger en kort spasertur unna. Vi er tilbake på hotellet i god tid før middag.

DAG 3, 23.06 Sanner Hotell, Granavollen – Bergen

Vi koser oss med frokosten før vi skal dra. Returen går om Gol og Geilo, hvor vi stopper for felles lunsj på Dyranut fjellstove.