Hopp direkte til innhold

Livsmestring etter hjerneslag

9. juni inviterer LHL Skedsmo og Fet til seminar på Lillestrøm om livsmestring etter hjerneslag.

9. juni

Livsmestring etter hjerneslag

Tid 13:00 Sted Måsan aktivitetssenter
Kr 100,-

Praktisk informasjon

  • Tid: 9. juni, kl 13.00-19.30
  • Sted: Måsan aktivitetssenter, Lillestrøm

Ønsker du å delta, så registrer deg her og betal samtidig inn 100 kroner på konto 1286 41 46374, eller på Vipps #501533 (Skriv: «Navnet ditt og Livsmestring» i informasjonsfeltet):

påmelding

Når du har registrert deg og betalt (du må gjøre begge deler), så vil du motta en bekreftelse på e-post med praktisk informasjon om seminaret.

Prisen inkluderer bevertning, frukt, kaffe/te, og t-skjorte.

Det er plass til ca. 60 deltakere.

Påmeldingsfrist er 31. mai.

For mer informasjon kontakt oss på , eller ring Thora-Lisa Brustad på mobil 90 21 90 80.

Mål

Hovedmålet med seminaret er at du etterpå kan mestre egen hverdag lettere, da vårt motto er at "et reddet liv skal også leves», sier Brustad.

Målgruppe

Dette er et fagseminar for deg som har hatt hjerneslag, er pårørende eller venn til en slagrammet, helsepersonell eller annen tjenesteyter i kontakt med noen som har hatt slag.

Program

Endret hverdag

Etter et hjerneslag er det mye som kan endre seg. Slag forbindes ofte med fysiske utfall, slik som lammelser. Men også usynlige følger, som psykiske og kognitive utfordringer, oppstår.

Selv om mange opplever en annerledes hverdag, klarer ikke alle å sette fingeren på hva som er årsaken. Ikke alle kobler sine plager direkte til slaget de har hatt. Flere sliter med å bli trodd av hjelpeapparatet når de tar opp sine utfordringer, og mange opplever å ikke få god nok informasjon, bistand eller oppfølging.

Spesielt gjelder dette hva angår usynlige utfordringer. Eksempler på dette kan være utmattelse (fatigue), afasi, andre kommunikasjonsproblemer, lyd- og lyssensitivitet, hukommelsessvikt, varierende konsentrasjonsevne osv.

Kunnskap og erfaringsutveksling

Brustad forteller at seminaret består av en faglig del, hvor helsepersonell bidrar med fakta og råd, og en erfaringsutveklingsdel.

En av bidragsyterne på fagdelen er Hilde Bergersen, psykolog og spesialist i klinisk nevropsykologi ved Sunnaas sykehus HF. Tema for Bergersen er usynlige og kognitive utfordringer etter slag.

En annen bidragsyter er Unni Sveen, professor ved Fakultet for helsevitenskap, Institutt for ergoterapi og ortopediingeniørfag, ved OsloMet. Hennes tema er psykososial helse etter hjerneslag, og viktigheten av den gode samtalen.

Lillestrøm kommune vil informere om forebygging, mestring og rehabilitering i hjemmet. Flere slagrammede og pårørende vil dele sine erfaringer, og det vil være mulig å snakke med dem i pausene.

I tillegg blir det gitt informasjon om LHL og LHL Hjerneslags likepersonarbeid og rådgivingstjeneste.

Det vil bli lagt inn godt med pauser.