Hopp direkte til innhold

Dagstur til RUNDE OG Brandal

  • Sted: Brukarorganisasjonane i Sykkylven
    6230 Sykkylven
  • Fra: fredag 14.09.2018, kl. 09.00
  • Til: fredag 14.09.2018, kl. 21.00

Turen starter fra brukarkontoret i Sykkylven

Runde er ei øy i Herøy kommune på Sunnmøre . Runde er internasjonalt kjent for fuglefjellet, men har også mye besøk fra skattejegere som ønsker å finne gull og sølv mynter etter «Akerendam»-forliset ved øya på 1700-talet. I 2009 ble den internasjonale forskningsstasjonen Runde Miljøsenter etablert på Runde. På Runde miljøstasjon vil dere bli fortalt historien om forliset av Akerendam, guidet omvisning, samt at dere vil få se Runde skatten. Deretter blir det middag med kaffe. Etter middag reiser dere videre til Brandal og Ishavsmuseet, hvor det blir omvisning med guide og kaffe med kake.

                                       

 

 

Brandal ligger i Hareid kommune og ved sjøen. En attraksjon er ishavsmuseet.
Ishavsmuseet "Aarvak" vart oppretta i 1981 og har som formål å ta vare på de rike tradisjonene på Vestlandet fra selfangst og anna virke i polarstrøk. Museet består av den verna ishavsskuta "Aarvak", den eldste gjenværende i sitt slag, og ca 600 registrerte gjenstander. Blant disse er en rekke utstoppa dyr.
Ishavsmuseet er det eneste allmenne polarmuseum sør for Tromsø. Museet vart lagt til Brandal fordi bygda var et sentrum for selfangst fra Vestlandet fra 1898 av.​


                                            

Avreise Fra Ålesund, ferge Sulesund til Hareid, derfra kjører dere til Runde. Der får dere sightseeing/omvisning med guide, bespisning på Runde Miljøstasjon. Deretter går turen fra Runde til Brandal, via Fosnavåg, Remøy, Moltustranda og Gurskeboten. På Ishavsmuseet blir det omvisning og historie, samt kaffe og kake. Deretter går turen strake veien hjemover.

 

 

 

 

Pris pr. person: kr. 800,- 

Pris pr. medlem i LHL Sykkylven: 650,-

 

Inkluderer omvisning og bespisning på Runde, 

samt omvisning på Ishavsmuseet med kaffe og kake.

 

 Påmeldings frist er: 4 september 2018

 

Kontakt for påmelding: Ingfrid Tangen tlf: 936 26 213