Ruggrøt med rosin og eple
Porsjoner
4
Tidsbruk
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel
Ingredienser
- 2 epler
- 1 dl rosiner
- 4 ½ dl rugflak
- ½ ts salt
- 9 dl vann
- 4 dl lettmelk
Slik gjør du
- Skrell eplene, ta ut kjernehusene og skjær dem i små terninger.
- Bland epleterninger, rosiner, rugflak, salt og vann i en kasserolle.
- Kok opp og la grøten koke på svak varme i ca. 3 minutter. Rør om av og til.
- Kok opp og la grøten koke på svak varme i ca. 3 minutter. Rør om av og til.
Næringsinnhold per porsjon
- 279 kcal,
- 2,6 g fett,
- 53 g karbohydrat,
- 6,4 g fiber,
- 9 g protein,
- 0,6 g salt.