Nimi

Hopp direkte til innhold
Aktivitetsmedisin

Fysikalsk medisin

En fysikalsk medisiner er en lege med spesialisering på muskel- og skjelettsykdommer. En konsultasjon hos en av våre legespesialister er et godt utgangspunkt for utredning av smerter i kroppen.

Pris
1 430,- /Konsultasjon
Konsultasjon, 30 minutter.
  • Ventetid: Kort ventetid

Våre spesialister har generell legeutdannelse og deretter fem års spesialisering innen utredning, behandling og rehabilitering av lidelser i muskel-/skjelettapparatet, muskelsykdommer, samt nevrologiske sykdommer. I tillegg har de bred erfaring innen idrettsmedisin med kompetanse på testing av utholdenhet, lunge- og hjertefunksjon.

Symptomer

Vondt et sted? Les mer om symptomer og mulige årsaker til disse, for smerter og plager i skulder og krageben, rygg, nakke, muskelsmerte, legg, ankel og fot, kne, hånd, hofte og lyske, albue og underarm.

Kort beskrivelse

I løpet av konsultasjonen vil det bli avklart om det er behov for videre medisinsk utredning med laboratorieprøver, røntgen, MR-bilder eller andre supplerende undersøkelser. Dersom problemstillingen tilsier det, kan det noen ganger gjøres ultralyd som et ledd i konsultasjonen. Det er ikke alltid at smertetilstander kommer fra muskelskjelettapparatet selv om pasienten relaterer smerten til dette. Legespesialisten vil utelukke andre alvorligere tilstander som bakgrunn for smerte før eventuell behandling igangsettes.

Legen vil ved behov kunne henvise til andre behandlere eller spesialister, og jobber ofte tett med andre faggrupper som fysioterapeut, manuellterapeut, ortoped, idrettsfysiolog, kardiolog, kiropraktor, ernæringsfysiolog og psykolog.

Som et ledd i spesialistkonsultasjonen gjøres av og til avansert injeksjonsbehandling av ulike typer, sirkulasjonstester og utarbeidelse av enkle legeerklæringer. For eksempel søknad om å få dekket ortopediske hjelpemidler og ved behov bestilling av blodprøver.

Det vil alltid legges en plan for behandling, eventuell videre utredning og oppfølging. 

Injeksjonsbehandling kan være aktuelt.

Våre spesialister

Legespesialister

Aina Emaus

Aina Emaus

Lege, PhD

Ferdig utdannet lege ved Universitetet i Tromsø i 2001. Doktorgrad "Fysisk aktivitet, metabolsk profil, energibalanse og brystkreft", 2009.

Jobbet ved Sunnaas sykehus med fysikalsk medisin og rehabilitering. I tillegg erfaring fra allmennmedisin, "Avdeling for fysikalsk medisin og rehabilitering" og "Avdeling for smertebehandling"», Ullevål, OUS.

Medlem Nasjonalt råd for fysisk aktivitet 2015-2017.

Dag Ove Karsten

Dag Ove Karsten

Spesialist for allmennmedisin og spesialist for fysikalsk medisin og rehabilitering

Dag Ove har erfaring fra Spesialsykehuset for rehabilitering i Stavern og har jobbet som overlege ved Sunnaas Sykehus HF. Tidligere landslagsutøver i snowboard og landslagssjef for snowboardlandslaget i en årrekke. Dessuten jobbet som sportslig sjef i Olympiatoppen. Spesiell kompetanse og interesse for ultralyddiagnostisering i muskel/skjelett-apparatet.

Ellen Moen

Ellen Moen

Lege - spesialist i fysikalsk medisin og rehabilitering

ellen.moen@nimi.no

Autorisert idrettslege, NIMF (Norsk idrettsmedisinsk forening). Erfaring som landslagslege innen langrenn, friidrett, orientering og alpint. Lege i det norske helseteamet i OL (London og Sochi). Jobber deltid på Nimi og på Olympiatoppen.
Generell idrettsmedisiner med spesiell kompetanse og interesse for ultralyd diagnostisering/ intervensjoner i muskel/skjelett-systemet og for seneproblematikk. Setter ultralydveiledede injeksjoner (kortison, PRP, sklerosering, HVI).

Gøran Skog

Gøran Skog

Lege, spesialist i fysikalsk medisin, spesialist i invasiv behandling

goran.skog@nimi.no

Gøran er medlem av ISIS (International Spine Intervention Society). Tidligere vært forbundslege for det svenske alpinlandslaget. 

Spesialisert seg på behandling av langvarige smerteproblemer i nakke og rygg som ikke forbedres av vanlig konservativ behandling. Har siste 15 år drevet med invasiv smertelindring mot ledd, skive og nerver. Testing og behandling gjøres i røntgengjennomlysning for å sikre at man treffer nøyaktig den strukturen som man mener er årsak til smerten.

Håkon Øgreid Moksnes

Håkon Øgreid Moksnes

Lege og spesialist i fysikalsk medisin

Håkon har erfaring fra flere sykehus/fysikalsk medisinske avdelinger, og også erfaring innen revmatologi og kirurgi. Jobber med tilstander i knær, føtter, skuldre og albuer inkludert seneplager. Bruker ultralyd ved behov for diagnostikk, og for veiledning ved injeksjoner som kortison, PRP samt sklerosering. Lege for ballettdanserne ved Den Norske Opera og Ballett 2012-2016.

Katja Elina Mjøsund

Lege. PhD. Spesialist i idrettsmedisin.

Katja er generell idrettsmedisiner med en lang karriere innen idrettsskader og sykdom hos toppidrettsutøvere i utholdenhetsidretter. Hun har også vært populær lege hos barn og ungdommer med idrettsskader, og har dermed skaffet seg spesialkompetanse innen idrettsskader hos unge utøvere.

Erfaring som landslagslege innen orientering, skiskyting, rytmisk sportsgymnastikk, friidrett og ishockey, og har vært fastlege for mange internasjonale toppidrettsutøvere innen ulike idretter.
Katja er selv tidligere toppidrettsutøver og har sterkt interesse for idrettsutøverens totalhelse, der skader, sykdom og overtrening kan være enkeltstående problemer eller ha samspill.

I tillegg til lang erfaring innen pasientarbeid har Katja PhD i muskelstoffskifte. Hun har også vært meget aktiv innen antidopingarbeid i over 10 år, og har en ekspertposisjon i WADA.

Mona Kjeldsberg

Mona Kjeldsberg

Lege, spesialist i allmennmedisin og idrettslege NIMF

mona.kjeldsberg@nimi.no

Mona Kjeldsberg er lege, spesialist i allmennmedisin og idrettslege NIMF.

Hun har jobbet som fastlege i Gjerdrum fra 2002-2015 og som lege på Olympiatoppen 2015-2018.

Hun var medisinsk ansvarlig for Norges helseteam til OL i PyeongChang 2018. Erfaring som landslagslege i orientering, skiskyting, skøyter, curling og snowboard.

Odd-Arne Daljord

Odd-Arne Daljord

Idrettslege og spesiallege med ekspertise spesielt innen bløtdelskirurgi

oa.daljord@nimi.no

Odd-Arne er en av grunnleggerne av operativ virksomhet ved Nimi i 1985. Han jobber som idrettslege med ekspertise spesielt innen bløtdelskirurgi. Opererer idrettsskader på alle nivåer, fra toppidrettsutøvere på internasjonalt nivå til mosjonister, samt pasienter med muskel- og skjelettskader. Lang erfaring som lege for lag og utøvere innen fotball, håndball, friidrett, ski, dans og sykkel.

Tidligere lege for Lillestrøm fotballklubb og Bekkelaget damehåndball i 14 år, landslagslege for herre- og damelandslaget i 10 år, og for Norway-cup i 36 år. I tillegg har han vært lege i 17 internasjonale mesterskap (EM, VM og to olympiader), samt 72 E-cup runder i håndball og 8 i fotball.

Han har skrevet flere hefter om skadebehandling og underviser i idrettsmedisin.

Pål Moe

Pål Moe

Spesialist i fysikalsk medisin og rehabilitering

pal.moe@nimi.no

Jobbet ved Kysthospitalet i Stavern, spesialsykehus for fysikalsk medisin og rehabilitering. I tillegg erfaring fra indremedisin, allmennmedisin og barneavdeling. Fra 2011 drevet egen praksis i fysikalsk medisin og idrettsmedisin.

Hovedinteresse og kompetanse med bruk av ultralyd i diagnostikk og behandling/intervensjon innen muskel- og skjelettlidelser. Utfører alle typer av injeksjonsbehandling for ledd og sener. Lege for håndballaget Runar fra 2011-2016.

Vibeke Ritschel

Vibeke Ritschel

Spesialist i indremedisin og hjertesykdommer

vibeke.ritschel@nimi.no

Vibeke var ferdig utdannet lege i 2001, og siden har hun tatt spesialistutdannelse ved Oslo Universitetssykehus, OUS, Ullevål. 

Jobbet ved indremedisinske/kardiologiske avdelinger på sykehus frem til høsten 2014 og ved Nimi siden september 2014.

Utfører undersøkelser som kartlegger hjertesykdommer, bla. ultralyd av hjertet. Analyserer og utfører i samarbeid med testavdelingen AKG, 24-timers EKG og blodtrykksregistrering.