Nimi

Hopp direkte til innhold
Foto: Shutterstock
Aktivitetsmedisin

Kurs: Aktiv med artrose

Kurs- og oppfølgingstilbud for deg med kne- eller hofteartrose eller for deg som har en "rynkete" (degenerativ) menisk.

Pris
900,-
Inkluderer innledende 3 timers teorikurs. Deretter anbefaler vi personlig- eller gruppetrening.

Har du artrose, bør du komme i gang med trening for å redusere kne- eller hoftesmerter. Er du vant til å trene, får du et treningsprogram tilpasset ditt nivå.

Kurset starter med 3 timers teori, deretter (anbefaler vi) individuell undersøkelse hos fysioterapeut, og fortsetter med enten personlig oppfølging eller deltakelse på gruppetimer. Mer om vårt treningstilbud.

Artroseskole arrangeres månedlig.

Neste kurs: mandag 30. september kl. 15.00

Kort beskrivelse

Tilpasset trening vil kunne gjøre deg i stand til å drive med det du har lyst til. Forskning viser at veiledet fysioterapi og trening, praktisk informasjon og råd og vektreduksjon er de viktigste tiltakene for å øke funksjonen og forbedre livskvaliteten hos personer med kne- og hofteartrose, eller en "rynkete" (degenerativ) menisk.

Behandlingsdetaljer

På Nimi tilbyr vi tre-måneders program som blant annet inneholder grundige undersøkelser med tester, artroseskole og trening i gruppe eller individuelt tilpasset trening.

Innhold tre-måneders program

  • Innledende undersøkelse og kartlegging innenfor AktivA-programmet
  • Undersøkelse og testing før og etter gjennomført program
  • Artroseskole med gruppeundervisning
  • Gruppetrening for artrosepasienter eller individuell trening veiledet av fysioterapeut.

Fysioterapeuter med spesialkompetanse på artrose - AktivA

Nimi er en AktivA-klinikk som innebærer at vi følger de siste retningslinjene for behandling av artrose – www.aktivmedartrose.no. Vi har et fagteam med sertifiserte AktivA-fysioterapeuter med spesialistkunnskap om artrose.

Behandlingen bygger på den nyeste forskningen og vår lange kliniske erfaring. I tillegg har Nimi vært med på å utvikle og evaluere metoden som AktivA-programmet baserer seg på. Hos fysioterapeuten får du en grundig undersøkelse med testing før og etter det tre-måneder lange artroseprogrammet.

Gruppeundervisning og tett oppfølging

Etter oppstart hos fysioterapeut følger artroseskole med gruppeundervisning. Her får du en grundig innføring i hva artrose er, årsaker, samt praktiske råd og tiltak du selv kan gjøre for å mestre og forebygge utvikling av tilstanden på en best mulig måte. I tillegg får du et enkelt, tilpasset treningsprogram og informasjon om de ulike behandlingsalternativer.

Om forløpet

Etter

Etter endt program legges en plan for eventuell videre veiledning, trening og oppfølging. Målsettingen er at du skal være rustet til å trene på egen hånd eller kunne delta på skreddersydde gruppetimer for artrosepasienter. Som pasient vil du få redusert pris på treningsmedlemskapet.

Har du behov for time hos ortoped eller hjelp til livsstilsendring, har Nimi også kompetanse på det.

Varig livsstilsendring på 8 uker

Våre spesialister

Karin Rydevik

Karin Rydevik

Fysioterapeut. Spesialist i idrettsfysioterapi. Leder for helsefag og fagsjef.

Nimi

Tlf: 928 16 039

karin.rydevik@nimi.no

Bestill time

Nimi Expert. Spesialist i idrettsfysioterapi med mastergrad i Idrettsfysioterapi fra Norges Idrettshøgskole. Fagansvarlig ved Nimi.

Spesialkompetanse innen plager i kne (knær), hofte, ankel, akilles og artrose. Jobber mye med utøvere og mosjonister som skal tilbake til full aktivitet uansett nivå. Er med i teamet som holder AktivA-kurs på Nimi.

Har tidligere jobbet 10 år som forskningsmedarbeider på prosjekter innen korsbånd, menisk og artrose på Norsk Forskningssenter for Aktiv rehabilitering (NAR). Veileder for masterstudenter i Idrettsfysioterapi.