Nimi

Hopp direkte til innhold
Foto: Shutterstock

Aktiv med artrose

Aktiv med Artrose er et kurs- og oppfølgingstilbud for deg med kne- eller hofteartrose eller for deg som har en "rynkete" (degenerativ) menisk.

Har du artrose, bør du komme i gang med trening for å redusere kne- eller hoftesmerter. Er du vant til å trene, får du et treningsprogram tilpasset ditt nivå.

Tilpasset trening vil kunne gjøre deg i stand til å drive med det du har lyst til. Forskning viser at veiledet fysioterapi og trening, praktisk informasjon og råd og vektreduksjon er de viktigste tiltakene for å øke funksjonen og forbedre livskvaliteten hos personer med kne- og hofteartrose, eller en «rynkete» (degenerativ) menisk.

På Nimi tilbyr vi tre-måneders program som blant annet inneholder grundige undersøkelser med tester, artroseskole og trening i gruppe eller individuelt tilpasset trening.

Fysioterapeuter med spesialkompetanse på artrose - AktivA

Nimi er en AktivA-klinikk som innebærer at vi følger de siste retningslinjene for behandling av artrose – www.aktivmedartrose.no. Vi har et fagteam med sertifiserte AktivA-fysioterapeuter med spesialistkunnskap om artrose.

Behandlingen bygger på den nyeste forskningen og vår lange kliniske erfaring. I tillegg har Nimi vært med på å utvikle og evaluere metoden som AktivA-programmet baserer seg på. Hos fysioterapeuten får du en grundig undersøkelse med testing før og etter det tre-måneder lange artroseprogrammet.

Gruppeundervisning og tett oppfølging

Etter oppstart hos fysioterapeut følger artroseskole med gruppeundervisning. Her får du en grundig innføring i hva artrose er, årsaker, samt praktiske råd og tiltak du selv kan gjøre for å mestre og forebygge utvikling av tilstanden på en best mulig måte. I tillegg får du et enkelt, tilpasset treningsprogram og informasjon om de ulike behandlingsalternativer.

Etter endt program legges en plan for eventuell videre veiledning, trening og oppfølging. Målsettingen er at du skal være rustet til å trene på egen hånd eller kunne delta på skreddersydde gruppetimer for artrosepasienter. Som pasient vil du få redusert pris på treningsmedlemskapet. Har du behov for time hos ortoped eller hjelp til livsstilsendring, har Nimi også kompetanse på det.

Innhold tre-måneders program

  • Innledende undersøkelse og kartlegging innenfor AktivA-programmet
  • Undersøkelse og testing før og etter gjennomført program
  • Artroseskole med gruppeundervisning
  • Gruppetrening for artrosepasienter eller individuell trening veiledet av fysioterapeut.

Artroseprogrammet gjennomføres på Nimi, Ullevaal stadion.

Påmelding

Artroseskole arrangeres månedlig. Pris kr 900

Neste kurs arrangeres:

  • tirsdag 16. oktober, kl. 15.00 - 18.00

For nærmere informasjon og påmelding, ring 02430 eller send inn skjema.

Kontaktskjema

Har du spørsmål eller behov for andre henvendelser? Vi tar kontakt med deg så fort vi har mulighet.