Hopp direkte til innhold

Vi har åpent! Du mottar SMS før din time – følg instruksjoner i denne. Mer om smittevern på Nimi

Viktig melding
Idrettsmedisin

Løpekonferansen 2021

Nimi arrangerer Løpekonferanse 4. og 5. mars 2021. Det blir 2 dager fullspekket med alt du som medisinsk personell eller trener trenger å vite om løpsrelaterte skader.

Pris
3 250,-
Kurset er for helsepersonell og trenere.

Ledende internasjonale og nasjonale forskere, klinikere og trenere vil bidra med sin kunnskap om løping.

Målet er at du som trener og/eller medisinsk personell skal bli godt oppdatert på den nyeste forskningen innen løpsskader og få konkrete tips til hvordan du vurderer og behandler løpsrelaterte skader.

Målgruppen er helsepersonell og trenere, og innholdet i kurset omhandler mosjonsløpere, men vil også ha innhold rettet mot nybegynnere og eliteløpere.

Det vil bli teori, praktisk fremvisning, livecaser og diskusjoner. Kurset vil delvis foregå på engelsk.

Kurset er digitalt.

Kurset blir tatt opp, og være tilgjengelig for kursdeltakere i 14 dager.

 • Dato: torsdag 4. og fredag 5. mars 2021
 • Tid: kl. 8.15–15.30 begge dager
 • Sted: direktestrømming

Timeplan og oversikt over foredragsholdere lenger nede på siden.

Kort beskrivelse

TEMA:

 • Biomekanikk ved løping
 • Hvordan gjennomfører man en løpsanalyse?
 • De vanligste løpsskadene
 • Rehabilitering etter løpsskader
 • Retur til løping etter skade - løpeplan
 • Drill-øvelser
 • Forebygging av løpsskader
 • Objektive målinger ved løping
 • Hva er riktig fottøy ved løping?
 • Gait retraining
 • Masters runners – Den aldrende løperen
 • Hvilke fysiologiske prosesser skjer i kroppen ved løping?
 • Styrketrening for løpere
 • Når er det nok? Fra et medisinsk perspektiv
Program torsdag 4. mars
Tid Foredrag
08.15 Direktesending åpner
08.25–08.30 Velkommen
08.30–09.20 Running Biomechanics
Chris Napier (Canada). Foredrag på engelsk.
  Pause
09.30-10.20 Why insights into etiology is important in the prevention and treatment of running-related injuries: The important role of training load and load tolerance
Rasmus Østergaard Nielsen (Danmark). Foredrag på engelsk.
10.20-10.30 Spørsmål
  Pause
10.40–11.15 Hvordan gjennomfører man en løpsanalyse?
Dorthe Bro Strauss
11.15–11.45 Case: Refleksjoner fra en toppløper
Kaja Sætre
  Lunsj
12.30–13.45 Løpsrelaterte skader:
- Løperkne
- Achilles tendinopati
- Stressreaksjon i legg
Ove Talsnes og Dorthe Bro Strauss
13.45–14.00 Spørsmål
  Pause
14.15- 14.45 Gait retraining
Richard Willy (USA). Foredrag på engelsk.
14.45–15.15 Running Shoes – an update
Richard Willy (USA). Foredrag på engelsk.
15.15–15.30 Spørsmål
15.30 Slutt

 

Program fredag 5. mars
Tid Foredrag
08.15 Direktesending åpner
08.25–08.30 Velkommen
08.30–09.15 Masters runners – the aging runner
Richard Willy (USA). Foredrag på engelsk.
  Pause
09.20–09.50 Wearables: Monitoring Running Outside of the Lab
Chris Napier (Canada). Foredrag på engelsk.
09.50–10.00 Spørsmål
  Pause
10.15–10.45 Hvilke fysiologiske prosesser skjer i kroppen ved løping?
Melina Meyer Magulas
10.45–11.15 Hvordan utarbeide en treningsplan for å oppnå sine mål?
Finn Kollstad
11.15–11.45 Drilløvelser – hvorfor og hvordan?
Erik Udø Pedersen
11.45–12.00 Spørsmål
  Lunsj
12.45–13.15 Styrketrening for løpere
Magnus Midttun
13.15–13.45 Styrketrening for løpere i praksis
Magnus Midttun
13.45–14.00 Spørsmål
  Pause
14.15–14.45 Retur til løping etter skade
Finn Kollstad
14.45–15.15 Når er det nok?
Ellen Moen (MD)
15.15–15.30 Spørsmål
15.30 Slutt

 

Kursledere

Maren Stjernen, Fysioterapeut, MSc

Maren Stjernen er en av konferansens kursledere. Hun er spesialist i Idrettsfysioterapi og har en mastergrad i Idrettsfysioterapi fra NIH. Hun jobber som fysioterapeut ved Nimi og er i tillegg tilknyttet Olympiatoppen 2 dager i uken som leder for det medisinske teamet i friidrett. Hun har solid erfaring med løpsrelaterte skader både hos toppidrettsutøveren og mosjonisten.

Susanne Elfving, Fysioterapeut, MSc

Susanne Elfving er en av konferansens kursledere. Hun er spesialist i Idrettsfysioterapi og Manuellterapi og har en mastergrad i Manuellterapi. Hun jobber til daglig på Nimi og har en brennende interesse og spisskompetanse innen løpsrelaterte skader. Hun har i tillegg mange års erfaring fra toppidrett som ansvarlig for helseteamet til damelandslaget i alpint. Hun har også tidligere jobbet som medisinsk støttepersonell for unge dansere på Statens balletthøgskole.

Foredragsholdere

Chris Napier. Fysioterapeut, PhD (Canada)

Chris Napier er førsteamanuensis (Clinical Assistant Professor) ved Avdeling for fysioterapi ved Universitetet i British Colombia (UBC) og medlem av fakultetet ved "Centre for Hip Health and Mobility". Han tok sin doktorgrad på feltet "Running biomechanics and injury prevention" ved UBC i 2018. Chris Napier har videreutdanning innen manuell terapi og idrettsfysioterapi, og fikk sitt "Diploma in Sport Physiotherapy" i 2007. Chris Napier jobber klinisk med utøvere på alle nivåer, fra mosjonister ("the weekend warrior") til landslag innen basketball, landhockey, alpint, ski cross. Chris Napier var en del av det medisinske teamet for vinter-OL i Vancouver i 2010.

Richard Willy. Fysioterapeut, PhD (USA)

Richard Willy er førsteamanuensis ved fysioterapiutdanningen, ved Universitet i Montana, USA. Han tok sin master i fysioterapi ved Ohio Universitet og sin doktorgrad i "Biomechanics and Movement Science" ved Universitet i Delaware. I tillegg til sin forskning har Richard Willy vært kliniker i 18 år med sin hovedspesialitet innen behandling av løpsskader. Richard Willy er en meget erfaren og ettertraktet foredragsholder og har sin forankring både i forskning og fra klinikk.

Rasmus Østergaard Nielsen. Fysioterapeut, PhD (Danmark)

Rasmus Østergaard Nielsen er førsteamanuensis i epidemiologi ved Institutt for folkehelse ved Aarhus Universitet. Han har en bachelor i fysioterapi fra 2006, en master i folkehelsevitenskap fra 2012, og en doktorgrad fra 2014 om løpsskader. Han leder en tverrfaglig forskningsgruppe "RUNSAFE" som har undersøkt årsaken som ligger til grunn for løpsskader.

Dorthe Bro Strauss. Fysioterapeut, MSc

Dorthe Bro Strauss har en master i idrettsfysioterapi og jobber som fysioterapeut ved Nimi. Hun har spisskompetanse innen løpeskader og løpsanalyse, og er leder for Nimis kompetansegruppe for løpeskader. Hun er en meget erfaren og engasjert kliniker. Dorthe har i tillegg en utdannelse fra USA som "Strength and conditioning specialist".

Ove Talsnes. Lege, PhD

Ove Talsnes er Ortoped og Seksjonsoverlege idrettstraumatologi og artroskopisk kirurgi (SIHF) ved sykehuset innlandet i Elverum, styremedlem SIHF, universitetslektor UiO og medisinsk ansvarlig i Norges Friidrettsforbund. Gjennom sitt engasjement som lege innen idretten har han solid klinisk erfaring med behandling av løpsrelaterte skader.

Kaja Sætre. Fysioterapeut, MSc

Kaja Sætre er spesialist i idrettsfysioterapi og har en master i idrettsfysioterapi. Kaja jobber til daglig som fysioterapeut ved Nimi og er i tillegg tilknyttet helseteamet til friidrettslandslaget der hun jobber med utøvere som er noen av Norges og verdens beste løpere. Kaja jobber spesielt med forebygging og rehabilitering av løpsrelaterte skader.

Finn Kollstad. Trener

Finn Kollstad vært trener og leder i friidretten siden slutten av 90-tallet. Trener, gründer og leder for Kristiansand løpeklubb. Han har ledet løfteprosjekt i friidrettsforbundet for rekrutteringslandslaget i mellom- og langdistanse i 5 år. Han har Trener 3-utdanning og er forbundsdommer i friidrettsforbundet. Finn er selv en ganske aktiv løper. Leder og gründer for noen av sørlandets største løpsarrangement som "Sommerløpet" og "Stadionmila".

Magnus Midttun. Trener, MSc

Magnus Midttun har en master i idrettsvitenskap og er fagkonsulent på kraft/styrke-seksjonen på Olympiatoppen (OLT). Magnus sitt ansvarsområde på OLT er oppfølging av utøvere/lag i prioriterte idretter/utviklingsidretter. Han har jobbet flere år som høgskoleforeleser i idrett og personlig trening, samt flere år som personlig trener og i treningsavdelingen ved Olympiatoppen.

Melina Meyer Magulas, Idrettsfysiolog, Phd-stipendiat

Melina Meyer Magulas, Idrettsfysiolog (MSc) og Phd-stipendiat på Idrettsmedisinsk Institutt ved Norges Idrettshøgskole. Fagansvarlig foreleser for utholdenhet og fysisk aktivitet ved Akademiet for Personlig trening. Melina har jobbet som fysisk trener innen mange ulike idretter ved sin tilknytning til Magnat Center, og har spesiell interesse for arbeidsfysiologi.

Ellen Moen. Lege

Ellen Moen er Spesialist i Fysikalsk medisin ved Nimi og Olympiatoppen (OLT). Autorisert idrettslege, NIMF. Ellen har lang erfaring med løpsrelaterte skader fra mosjonist til profesjonell løper. Hun har erfaring som landslagslege for friidrett, orientering, langrenn og alpint. Ellen var lege i det norske helseteamet under OL i London og i Sotsji.

Erik Udø Pedersen. Utøver

Erik Udø Pedersen er en norsk friidrettsutøver fra Mandal som representerer Ullensaker/Kisa IL. Hans personlige rekorder er 8.04 på 3 000 meter og 29.27 på 10 000 meter. Han har seks NM-gull og 13 NM-medaljer på 1 500 meter, 3 000 meter, terrengløp og stafett i perioden 2013–2020. Erik Udø Perdern har en bachelor i Sport management ved Norges Idrettshøyskole.

Passer for

Medisinsk personell (leger, fysioterapeuter, kiropraktorer) og trenere.