Nimi

Hopp direkte til innhold
Aktivitetsmedisin

Kurs: Rotator cuff rupturer: når struktur faktisk betyr noe

Hvordan kan du som kliniker fange opp rotator cuff rupturer? Når er det aktuelt med billeddiagnostikk, hvem skal henvises til ortoped og når haster det? Hvem bør opereres og hvorfor?

Pris
2 300,-

Hva er evidensen bak restriksjonene postoperativt – skal det være likt for alle?

Hvordan bør du legge opp et rehabiliteringsforløp med eller uten operasjon?

Nimi inviterer til et kurs med foredragsholdere innen ulike fagfelt som håndterer rotator cuff rupturer.

  • Dato: fredag 18. oktober 2019 kl. 08.30–17.00
  • Sted: Nimi Ullevål, MEET Ullevål stadion (Oppgang D)

Kort beskrivelse

Kurset vil omhandle hele forløpet for pasienter med rotator cuff rupturer og har til hensikt å gjøre deg som kliniker trygg på hvordan vi håndterer disse.

Last ned timeplan

Mål for kurset:

1: Forbedre din kunnskap om rotator cuff rupturer (prevalens og etiologi)

2: Videreutvikle dine ferdigheter for å kunne:

  • Avdekke rotator cuff rupturer gjennom din kliniske undersøkelse
  • Avgjøre hvem som skal utredes med billeddiagnostikk
  • Avgjøre hvem som skal henvises videre til ortoped og når
  • Informere pasienten adekvat
  • Rehabilitere pasienter som ikke blir operert
  • Rehabilitere pasienter postoperativt

Kurset vil inneholde forelesninger med kasuistikker.

Passer for

Målgruppen for kurset er helsepersonell.

Foredragsholdere

Stefan Moosmayer er spesialist i ortopedisk kirurgi og generell kirurgi og har en doktorgrad som omhandler utredning og behandling av seneskader i skulderen. Han jobber som overlege på kne- og skulderseksjonen ved Martina Hansens Hospital. Hans kliniske hovedinteresse er utredning og behandling av kroniske og akutte skulderskader. Han er forskningsleder for to internasjonale studier som undersøker effekten av forskjellige behandlingsmetoder ved akutte seneskader i skulderen og ved kalkskulder.

Stig H Andersson er utdannet fysioterapeut fra Høgskolen i Bergen (2004-2007) med Master i idrettsfysioterapi fra Senter for idrettsskadeforskning. Stig forsvarte sitt doktorgradsarbeid "Injury prevention in elite handball" i juni 2018. Stig har tidligere arbeidet fulltid som privatpraktiserende fysioterapeut (2009-2011) og arbeider nå som idrettsfysioterapeut ved Norsk Idrettsmedisinsk Institutt (2013-nåværende) der hovedvekten er skulderpasienter. Han har også vært tilknyttet Norges håndballforbund som en del av helseteamet rundt herrelandslagene (2013-2015).

Pål Moe er lege og spesialist i fysikalsk medisin og rehabilitering Jobbet ved Kysthospitalet i Stavern, spesialsykehus for fysikalsk medisin og rehabilitering. I tillegg erfaring fra indremedisin, allmennmedisin og barneavdeling. Fra 2011 drevet egen praksis i fysikalsk medisin og idrettsmedisin. Hovedinteresse og kompetanse med bruk av ultralyd i diagnostikk og behandling/intervensjon innen muskel- og skjelettlidelser. Utfører alle typer av injeksjonsbehandling for ledd og sener. Lege for håndballaget Runar fra 2011-2016.

Jan Henning Løken er Fysioterapeut og spesialist i manuellterapi og idrettsfysioterapi. Tidligere aktiv langrennsløper/-trener på nasjonalt nivå. Nå mosjonist med bredt nedslagsfelt; løp, sykkel, padling, langrenn og telemark (aktiv og trener). Jobbet med damelandslaget i håndball i 12 år samt enkeltutøvere i langrenn, fotball, friidrett, og alpint. Nå tilknyttet Norges friidrettsforbund. Har skulder som spesialfelt, men jobber også generelt med akutte idrettsskader og belastningsskader spesielt relatert til løping. Veileder for masterstudenter i manuellterapi og idrettsfysioterapi.

Birgitte Hougs Kjær er idrettsfysioterapeut med mastergrad i fysioterapi fra Syddansk Universitet og er i ferd med å avslutte sin doktorgrad innenfor skulderrehabilitering. Hun er ansatt som forskningsfysioterapeut i Fysioterpi- Ergoterapiavdelingen på Bispebjerg Hospital, der hun har spesialisert seg innenfor ortopedi og idrettsmedisin, samt på Institutt for Idræt og Biomekanik ved Syddansk Universitet. Skulder har vært fellesnevneren for Birgittes forskning som omfatter pasienter med rotator cuff patologi, subacromiell smerte og hypermobilitet. Hun er prosjektleder på et stort klinisk randomisert studie omhandlende postoperativ rehabilitering etter traumatiske rotator cuff rupturer.

Kaja Johannson Ødegaard er spesialist i radiologi, og jobber som overlege ved Radiologisk Avdeling ved Lovisenberg Diakonale Sykehus. Hun er styremedlem i Norsk Forening for Muskelskjelettradiologi (NFMSR) med særlig interesse for MR.