Nimi Oslo - Norsk idrettsmedisinsk institutt

Hopp direkte til innhold

Om smittevern: du mottar SMS før din time – følg instruksjoner i denne. 

Vi fortsetter med digitale konsultasjoner på både telefon og video. Velkommen til Nimi!

Viktig melding
Foto: Shutterstock

Nimi er på Norway cup

Nimi er i år medisinsk ansvarlige på Norway cup. Du finner oss i feltsykehuset på Ekebergsletten.

Nimi drifter feltsykehuset på Ekebergsletta. Dersom uhellet først er ute, kan du være trygg på at våre leger og fysioterapeuter skal gjøre alt for å hjelpe de unge idrettsheltene!

Norway cup logo

Vi er ledende på utredning og behandling av idrettshelter så vel som hverdagshelter med skader i ledd-, muskel- og skjelettsystemet. 

Derfor er vi medisinsk ansvarlige under Norway Cup.

Er du spilleklar?

"Spilleklar" er et oppvarmingsprogram som vi anbefaler. Det tar omtrent 20 minutter å gjennomføre, og det bør utføres minst 2 ganger i uken. Da har man forberedt kroppen godt til trening, eller kamp. Oppvarmingsøvelsene fra "Spilleklar" tar sikte på å bedre balanse, koordinasjon og styrke.

Forskning har vist at en god, strukturert oppvarming kan halvere sjansen for å pådra seg en skade i fotball
- Kevin Nordanger, fysioterapeut ved Nimi

http://www.skadefri.no/idretter/fotball/skadefri-fotball/

Har du skadet deg på sletta?

Om uhellet først er ute, kan du være trygg på at Nimi sine leger og fysioterapeuter skal gjøre alt for å hjelpe de unge idrettsheltene. Til vanlig hjelper vi idrettshelter og hverdagshelter på Ullevål stadion.

Noen av våre medarbeidere du kan treffe på Norway Cup

Odd-Arne Daljord

Odd-Arne Daljord

Idrettslege og spesiallege med ekspertise spesielt innen bløtdelskirurgi

Nimi Ullevål

Bestill time

Odd-Arne er en av grunnleggerne av operativ virksomhet ved Nimi i 1985. Han jobber som idrettslege med ekspertise spesielt innen bløtdelskirurgi. Opererer idrettsskader på alle nivåer, fra toppidrettsutøvere på internasjonalt nivå til mosjonister, samt pasienter med muskel- og skjelettskader. Lang erfaring som lege for lag og utøvere innen fotball, håndball, friidrett, ski, dans og sykkel.

Tidligere lege for Lillestrøm fotballklubb og Bekkelaget damehåndball i 14 år, landslagslege for herre- og damelandslaget i 10 år, og for Norway-cup i 36 år. I tillegg har han vært lege i 17 internasjonale mesterskap (EM, VM og to OL), samt 72 E-cup-runder i håndball og 8 i fotball.

Han har skrevet flere hefter om skadebehandling og underviser i idrettsmedisin.

Aina Emaus

Aina Emaus

Lege, spesialist i fysikalsk medisin og rehabilitering, PhD

Nimi Ullevål

Bestill time

Aina har erfaring fra Sunnaas sykehus og har også jobbet som fastlege, innen arbeidsmedisin og innen fysikalsk medisin og smertebehandling ved Ullevål Universitetssykehus. Hun har en doktorgrad fra 2009 med tittelen "Fysisk aktivitet, metabolsk profil, energibalanse og brystkreft".

Har alltid vært interessert i fysisk aktivitet som medisin og var medlem Nasjonalt råd for fysisk aktivitet 2015-2017.

Hun jobber med muskel-skjelettplager i hele kroppen, og bruker ultralyd for diagnostisering og ved injeksjonsbehandling.

Marie Pedersen

Marie Pedersen

Fysioterapeut. Mastergrad i idrettsfysioterapi.

Nimi Ullevål

Tlf: 902 77 020

marie.pedersen@nimi.no

Bestill time

Fysioterapeut med mastergrad i idrettsfysioterapi fra Norges idrettshøgskole. God kompetanse på undersøkelse, behandling og rehabilitering av skader i hofte, kne, lår, legg, ankel og skulder.

Marie holder på med sin doktorgrad på korsbåndsskader ved Norges Idrettshøgskole og har spesiell interesse og kompetanse innenfor rehabilitering av korsbåndskader.

Jobber også med løpsrelaterte skader og utfører løpsanalyser.

Janicke Magnus

Janicke Magnus

Fysioterapeut med mastergrad i idrettsfysioterapi fra Norges idrettshøgskole

Nimi Ullevål

Tlf: 404 94 424

janicke.magnus@nimi.no

Bestill time

Tidligere fysioterapeut i Stabæk Fotball og Lørenskog Ishockey Elite. Jobber nå i Manglerud Star Ishockey Elite ved siden av Nimi.

Særlig kompetanse innen behandling av akutte skader og belastningsrelaterte lidelser i hofte og bekken, samt lår, lyske, hamstring, kne og ankel. Janicke har også mye erfaring med generell forebygging og rehabilitering av andre idrettsskader, spesielt relatert til fotball og ishockey.

Gro Camilla Riis

Gro Camilla Riis

Fysioterapeut. Spesialist i manuellterapi. Nimi Expert.

Nimi Ullevål

gro.c.riis@nimi.no

Bestill time

Nimi ExpertSpesialist i manuellterapi og idrettsmanuellterapi (NMF). Jobber som veileder for masterstudenter i Manuellterapi (UiB) og Idrettsfysioterapi (NIH). Jobber deltid som lektor på fysioterapiutdanningen på OsloMET. Aktiv fotballspiller gjennom mange år. Fagansvarlig for VIF fotball Elite damer.

Behandler alle problemer i muskel- og skjelettapparatet. Lang erfaring med utredning/behandling av rygg/nakke, skulder, armsmerter og kne. Spesielt interessert i langvarige smertetilstander.

Utnevnt til årets Manuellterapeut i 2018 av Manuellterapeutenes Servicekontor.

Dag Ove Karsten

Dag Ove Karsten

Spesialist for allmennmedisin og spesialist for fysikalsk medisin og rehabilitering

Nimi Ullevål

Bestill time

Dag Ove har erfaring fra Spesialsykehuset for rehabilitering i Stavern og har jobbet som overlege ved Sunnaas Sykehus HF. Tidligere landslagsutøver i snowboard og landslagssjef for snowboardlandslaget i en årrekke. Dessuten jobbet som sportslig sjef i Olympiatoppen. Spesiell kompetanse og interesse for ultralyddiagnostisering i muskel/skjelett-apparatet.