Nimi

Hopp direkte til innhold

Hans Kristian Smedsrød

Terreng-, ultra- og fjell-løping, styrke, bevegelighet

De to siste årene har jeg satset og konkurrert i Skyrunning-serien, men også gjort noen andre kortere og lengre race og ekspedisjoner. Samtidig brenner jeg for historiefortelling – uavhengig av medium. Jeg skriver, podcaster, tar bilder, filmer og programmerer fra "the great outdoors".

Foto: Espen Laaveg

Om Hans Kristian

Navn: Hans Kristian Smedsrød

Alder: 29

Deg selv i en setning: Jeg løper langt i fjell og terreng og driver en podcast med navnet Nå Er Det Alvor.

Jeg trener: Terreng-, ultra- og fjell-løping, styrke, bevegelighet

 

Jeg er mest stolt av:
Jeg er mest stolt av å ha gjennomført en solid nok sesong i 2017 med seiere og topplasseringer til å ha blitt tatt ut til å representere Norge i VM terrengultra i 2018.

"Hver tirsdag arrangerer jeg og mine lagkamerater i Sky Blazers Running "Stirsdag", hvor vi sammen med nye og erfarne løpere løper en fast runde i Lillomarka"

- Hans Kristian SMedsrød

Mine mål for 2018

Topp 20-plassering i VM terrengultra

VM Terrengultra er i år et 86 km langt fjelløp utenfor Valencia i Spania. Det avsluttes på fjelltoppen Penyagolosa, og krever over 5000 høydemeter klatring. Dette er min VM-debut, så jeg er underdog og vet lite om hva jeg kan forvente av konkurranse. Jeg har trent målrettet gjennom vinteren og tror jeg har en sjans til å bli blant de 20 beste i verden.

Sette en legendarisk rekord på Jotunheimstien

Konkurranser er gøy, men såkalte FKT’er (Fastest Known Time) er også veldig motiverende. I sommer planlegger jeg og en lagkamerat å løpe fra Operahuset i Bjørvika i Oslo til Galdhøpiggen i Jotunheimen så fort vi klarer. Det er ca 380 km og vi håper på å klare det på under fire døgn

 

Pallplass i Oslos Bratteste

Jeg løper vanligvis race som er en god del lengre enn Oslos Bratteste, men jeg er vant til bratte bakker og løping i fjellsider, så ambisjonene mine for Oslos Bratteste blir å komme på pallen.