Hopp direkte til innhold
Vondt i kjeven
Foto: Shutterstock

Kjevesmerter – hvorfor oppstår det, og hva kan hjelpe?

Mange av de som oppsøker hjelp for sine kjeve- og ansiktssmerter, har ikke et bevisst forhold til kjevens hvilestilling.

Kjeven hviler når tannflatene har mellomrom, og når tunga ligger nede i underkjeven med lukket munn. Tannflatene skal faktisk kun ha kontakt når man spiser og svelger, og det er kun ca. 17,5 minutter per døgn.

Mange er seg ubevisst at de kan gå å bite tennene sammen, romstere rundt med tunga for å kjenne på tennene/tannreguleringa/snuspakka eller presse tunga opp i ganen, tygge tyggegummi store deler av dagen, bite på neglene sine mm. Ved å bevisstgjøre disse uvanene kan man redusere muskulær aktivitet i ansikt / kjeve. Høyt spenningsnivå i disse musklene kan føre til slitne og stive muskler, hodepine, svimmelhet, øresus, nakkesmerter for å nevne noe.

Både høyt stressnivå, uro og holdning kan medvirke til at det oppstår spenninger i ansikt, kjeve og hals. Kjeveplager, også kjent som Temporo Mandibular Dysfunksjon (TMD) er et samlebegrep for tilstander som involverer kjeveleddet, kjevemuskulatur og/eller omkringliggende vev.

I kombinasjon med tøying, mobilisering, avspennende øvelser, råd og veiledning, bruker vi ulike bløtvevs- og bindevevsteknikkker i vår behandling av TMD. Vi ser på tilstanden din i en helhetlig perspektiv, og inkluderer behandling av både nakke, skuldre og midtrygg. Ved behov samarbeider vi med tannlege og psykolog.

Vi kan hjelpe med kjeveplager.

Ragnhild Perstølen

Ragnhild Perstølen

Kiropraktor
Nimi
930 55 248

Ragnhild er utdannet kiropraktor ved Palmer College of Chiropractic-West, samt har bakgrunn fra Norges Idrettshøyskole.

Hun har 25 års erfaring med utredning og behandling av akutte og kroniske nakke- og ryggsmerter i tverrfaglig samarbeid med fysikalsk medisiner og anestesilege. I tillegg tar hun imot pasienter med smerter i bryst, rygg, skulder og arm samt bekkenrelaterte plager.

Spesielt interessert i kjeveplager/TMD.

 

Vi kan hjelpe deg - bestill time

Ta kontakt på telefon 02430 eller bestill time direkte her:

Bestill time