Hopp direkte til innhold

Vi har åpent

Du mottar SMS før din time – følg instruksjoner i denne. Mer om smittevern på Nimi

Viktig melding
Foto: Shutterstock

Vegard Harm tester formen på Nimi

Den velkjente duoen Vegard Harm og Funkygine har vært å se på VGTV den siste tiden. De tok turen innom Nimi for å teste kroppen og formen.

Vegard Harm vil komme i bedre form - og får hjelp av Funkygine. De skal trene sammen i 15 uker, men først må kondisjonen testes.

Etter første kondisjonstest på Nimi, hadde Vegard et kondisjonstall på 35. Det tilsvarte kondisjonen til en gjennomsnittelig kondisjonert mann i alderen 55–60 år. Han var i tillegg nesten 140 kg:

 

Cirka 9 måneder senere, etter å ha trent godt med sin personlige trener, Jørgine Massa Vasstrand ("Funkygine"), ble Vegards kondisjonstall målt til 45 – nesten 30 prosent økning i kondisjon. Vegard sin "kondisjonsalder" hadde dermed sunket fra ca 55–60 år,til ca 30–35 år.

Den store økningen i Vegards kondisjonstall skyldtes både betydelig økt maksimalt oksygenopptak og vektreduksjon (gikk ned ca 15 kg). I tillegg så vi en ekstrem forbedring av Vegard sin løpsprestasjon på tredemølla etter test nummer to:

 

Even Jarstad

Even Jarstad

Idrettsfysiolog med mastergrad fra Norges Idrettshøgskole

Nimi

Tlf: 907 22 957

Testingeniør ved Nimis fysiologiske testlaboratorium, med over 10 års erfaring som testingeniør fra Nimi, Ullevål sykehus og Norges Idrettshøgskole.

Han veileder mosjonister og utøvere i utholdenhetstrening og holder foredrag innen utholdenhetstrening og testing av utholdenhet. Even har også jobbet som helsesportspedagog innen psykiatrien i Sogn og Fjordane og som treningsveileder ved Centrum Athletica i Oslo. I perioden 2011-2013 var han ass. fotballtrener/fysisk trener for Snarøya SK.