Hopp direkte til innhold
Norge rundt med LHL

LHL-penger ble trimgave til folket

Lokallaget LHL Heim bestemte seg for å bevilge 80 000 kroner for å bygge ei gruslagt trimløype i terrenget på Kyrksæterøra.

Vi bestemte oss for å gi penger til ei slik trimløype. Det er et godt allmennyttig formål, sier Leif Moe i LHL Heim til Avisa Sør-Trøndelag.

Lokallaget LHL Heim bestemte seg for å bevilge 80 000 kroner for å bygge ei gruslagt trimløype i terrenget på Kyrksæterøra.

Men de trengte mange gode hjelpere for å realisere planene. Alt ordna seg til slutt, takket være ja-mennesker på rekke og rad.

Dumper og dugnad

Byggeprosjektet er mellom 700 og 800 meter langt. Trimløypa snor seg mellom busker, trær og maurtuer i retning. Løypa kobler seg også på ei eksisterende løype. Vi befinner oss i et terreng som i stor grad består av blautmyr, der det tidligere var en plankesti.

Øyvind Leiknes, Ole Kristian Mellemsæter og Sten Roger Kjønsvik skufler grusmasserØyvind Leiknes er dumperkjører, mens Ole Kristian Mellemsæter og Sten Roger Kjønsvik skufler grusmasser. Foto: Ole Arnold Sødal.

– Plankestien var svært glatt og nesten livsfarlig. Den har nok forårsaket en god del strekkskader opp gjennom åra, sier Sødal.

Nå blir den erstattet med en grusa sti på ca. én meters bredde. Det er lagt duk under, og lastebiler legger igjen gruslass på gruslass for henting. Det blir kjørt ut i terrenget av en minidumper. Og ute i løypa står dugnadsgjengen og skufler ut de selvkomprimerende grusmassene.

– Vi bruker én kubikk masse for å bygge to meter med sti, forteller Sødal.
Leif Moe bor også i Haugen boligfelt. 77-åringen har i mange år sett daglig at folk går tur. Samtidig har han observert at disse turene foregår i ulendt terreng. Han har også fundert over at det bygges mange anlegg rundt om i kommunen for organisert aktivitet. Men lite for dem som har trim som hobby og som kanskje er litt opp i åra.