Hopp direkte til innhold
Norge rundt med LHL

Nye likepersoner ved LHL-sykehuset Gardermoen klare til innsats

Onsdag 18. april møttes 17 nye likepersoner til samling på det nye LHL-sykehuset Gardermoen. Alle disse likepersonene har gjennomgått LHLs opplæring for likepersoner, og skal utføre tjeneste overfor pasientene i det nye sykehuset.

En likeperson har egenerfaring med hjerte- eller lungesykdom (eller som pårørende), og har lagt den første tiden med sykdom bak seg. Likepersonen skal bruke sin erfaring med sykdom til å gi støtte og motivasjon til deg som pasient.

Likepersoner LHL-sykehuset Gardermoen

25 nye likepersoner

LHL har kurset til sammen 25 nye likepersoner til det nye sykehuset de siste ukene. Det vil møte tre likepersoner fra LHL hver uke på mandager og onsdager, mellom 17.30 og 19.30. Disse skal være en tilgjengelig samtalepartner for pasienter under oppholdet. Alle likepersoner har gjennomgått opplæring og har taushetsplikt.

Har du behov for å snakke med andre som har vært i eller er i samme situasjon? Lurer du på hvordan andre taklet den første tiden med sykdom? Grubler du på hvordan hverdagen med sykdom vil fortone seg? Da vil en som har opplevd det samme som deg, være en svært nyttig samtalepartner, med råd, tips og veiledning.

Du finner dem i nærheten av Lærings- og mestringssenteret i 1. etg. De bærer ID-kort og har blå vester. Likepersonene disponerer rom for skjermet samtale. Åse Castilla ved lærings- og mestringssenteret på LHL-sykehuset Gardermoen har stått for kursingen av likepersonene, sammen med Per Buvik og Stian Branting Dalland i LHL.