Hopp til innhold


Lær å redde liv med D.D.E.

Det ble dramatikk på D.D.E.-konserten da konferansieren plutselig fikk hjertestans. Se hva som skjedde og lær hvordan du gjør hjerte- og lungeredning sammen med D.D.E.

Hvert år får omtrent 3 000 mennesker hjertestans utenfor sykehus i Norge. Ca. 300 overlever, men dersom flere med hjertestans raskt hadde fått hjerte- og lungeredning, kunne andelen som overlever økt fra dagens 10 prosent, til 12 prosent.

Det vil utgjøre 60 ekstra sparte liv i året.

60 sparte liv i året er en god grunn til at du bør lære deg hjerte- og lungeredning (HLR). Mange tilfeller av hjertestans skjer i hjemmet, og det kan være en trygghet, ikke minst for eldre ektepar, å ha lært seg HLR.

I Redd liv-kampanjen som LHL har nå i juni, gjør vi en innsats for å øke kunnskapen om hjerte- og lungeredning i befolkningen.

Med på laget har vi gutta i trønderbandet D.D.E., som har stilt opp i en film der de viser hvordan HLR skal gjøres. Låten deres «Her blir det liv, rai rai», går nemlig i samme takt som du skal utføre hjertekompresjoner, ca. 100 ganger i minuttet.

Last ned Redd liv-appen

For en rask innføring, eller kanskje en oppfriskning, i hvordan man utfører hjerte- og lungeredning, kan du også laste ned LHLs Redd liv-app til din smarttelefon. Appen gir gode og tydelige instruksjoner i hjerte- og lungeredning. Steg for steg viser den hvordan du utfører hjerte- og lungeredning på babyer, barn og voksne. Appen er helt gratis og kan lastes ned i App Store og Google Play

Les mer om hjerte- og lungeredningskampanjen til D.D.E. og LHL her.

Publisert 10.06.2015